Opinto-opas 2002-2003

7401031 ELEKTRONIIKAN TYÖKURSSI I, ELECTRONICS LABORATORY I, 4 ov

Tietoa luennoitsijoista
Tutkija KATJA KURIKKA, katja.kurikka@tut.fi

Luentoja ja harjoituksia
Laboratorioharjoituksia 95 h.

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

-

-

-

-

-

Harjoitukset (h):

3+

3+

3+

1

-

Tavoitteet
Opintojakso tutustuttaa opiskelijat yleisimpiin elektroniikassa tarvittaviin mittalaitteisiin. Mittausten kautta opitaan elektroniikan sivuaineen opintojaksoilla esille tulleita asioita käytännössä.

Sisältö
Opintojaksoon kuuluu 9 harjoitustyötä. Syksy alkaa tutustumalla yleisimpiin elektroniikassa käytettäviin laboratoriolaitteisiin (oskilloskooppi, yleismittari, signaaligeneraattori ja teholähde), passiivikomponentteihin (kela, kondensaattori ja passiivisuodin), puolijohdekomponentteihin (diodi, diac, triac ja led.) sekä transistoreihin. Keväällä tutustutaan teholähteisiin (hakkuri ja lineaariregulaattori) ja operaatiovahvistimiin. Kevät jatkuu piirilevynteolla. Rakentelutyössä ko. levylle kootaan valmiiksi suunniteltu laite. Omalla ajalla tulee suorittaa mikroelektroniikkaa käsittelevä PSpice-työ sekä elektroniikan kehitystä ja ympäristönäkökohtia käsittelevä työ. Opintojakson kuluessa tulevatkin elektroniikan ohjelmistoista PADS (piirilevysuunnittelu) ja PSpice (piirisimulointi) tutuiksi.

Tutkintovaatimukset
Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt ja tentti.

Tietoa esitietovaatimuksista
Elektroniikan sivuaineen opintojaksojen samanaikainen suoritus (suositus).

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

7401002

Elektroniikan perusteet I

2

Pakollinen

7401003

Elektroniikan perusteet II

3

Pakollinen

72041

Fysiikan työt I

2

Pakollinen

7901500

Piirianalyysi I

3

Pakollinen

Huomautuksia
Opintojakson voi suorittaa vain lukuvuosittain. Eri vuosien töitä ei voi yhdistää. Yhden lukuvuoden opintojaksosta järjestetään kolme tenttiä, joilla opintojakson voi hyväksytysti suorittaa. Tenttiin osallistuminen edellyttää, että kaikki työt on suoritettu hyväksytysti .