Opinto-opas 2002-2003

7401003 ELEKTRONIIKAN PERUSTEET II, BASIC ELECTRONICS II, 3 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori MARKKU KIVIKOSKI, markku.kivikoski@tut.fi

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja 28 h. Laskuharjoituksia 26 h. Ohjattuja laboratorioharjoituksia 6 h. Itsenäisiä laboratorioharjoituksia 9 h (kevään II periodin harjoitukset ovat laboratoriotöitä).

Luentoajat ja -paikat
TIISTAI 12 - 14, Festian iso sali,

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

-

2+

2

-

-

Harjoitukset (h):

-

2+

2+

2

-

Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija pystyy hahmottamaan yksinkertaisten analogisten ja digitaalisten piirien rakennelohkot ja niiden toiminnan. Tarvittaessa hän myös osaa itsenäisesti sovellusohjeiden avulla mitoittaa ja mitata erilaisia peruskytkentöjä. Osaa käyttää yhtä piirianalyysiohjelmaa.

Sisältö
Elektroniikan peruskomponentit: Diodit, transistorit (FET ja BJT), operaatiovahvistin. Niiden toimintaperiaate ja yksinkertainen analyysi käyttäen malleja. Transistorin toimintapisteen asettelu. Analogiatekniikan peruskytkennät: vahvistin, virtapeili ja kytkin. Laboratorioharjoituksissa perehdytään elektronisiin laitteisiin ja mittausmenetelmiin.

Tutkintovaatimukset
Hyväksytysti suoritetut tentit luennoista, harjoituksista ja laboratoriotöistä sekä hyväksytysti suoritetut laboratoriotyöt ja hyväksytty selostus piirianalyysiohjelmiston käytöstä.

Kirjallisuus
Storey, N: Electronics - a System Approach, Addison-Wesley, 1998, 2nd edition.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

7401002

Elektroniikan perusteet I

2

Pakollinen

7901500

Piirianalyysi I

3

Pakollinen

Huomautuksia
Aloitettu opintojakso on suoritettava osatentteineen 31.12.2003 mennessä. Eri vuosina suoritettuja osakursseja ei voi yhdistellä. Ensimmäinen laboratoriotyötenttiajankohta sovitaan työosuuden yhteydessä. Laboratoriotyötentit järjestetään varsinaisten tenttien yhteydessä.

Kurssin kotisivu