Tekniikan ja luonnontieteiden tohtoriohjelma

Yhteyshenkilö

Ohjelman vastuuhenkilö: Jukka Rintala
Tiedekunnan sihteeri: Minna Uusitalo
Opetuksen suunnittelija: Suvi-Päivikki Ikonen

Osaamistavoitteet

- Jatkotutkintokoulutuksen suoritettuaan opiskelija

1. on perehtynyt syvällisesti omaan tutkimusalaansa ja sen yhteiskunnalliseen merkitykseen.
2. on hankkinut valmiudet soveltaa itsenäisesti ja kriittisesti tieteellisen tai taiteellisen tutkimuksen menetelmiä ja osaa luoda uutta tieteellistä tai taiteellista tietoa.
3. on perehtynyt hyvin oman tutkimusalansa kehitykseen, perusongelmiin ja tutkimusmenetelmiin.
4. on saavuttanut sellaisen yleisen tieteenteorian ja tutkimusalaansa liittyvien muiden tieteenalojen tuntemuksen, joka mahdollistaa niiden kehityksen seuraamisen.
5. on saavuttanut riittävän viestintä- ja kielitaidon ja muut valmiudet toimia työelämässä laajoissa ja vaativissa asiantuntija- ja kehitystehtävissä ja kansainvälisessä yhteistyössä.
6. on tietoinen tulevaisuuden tavoitteistaan, on tietoinen työllistymisreiteistä haluamilleen aloille sekä on tietoinen vahvuuksistaan ja heikkouksistaan, joita on valmis kehittämään.

Jatkotutkintoa suoritettaessa on noudatettava Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) tutkimuseettisiä ohjeita.


--

The objective of doctoral education is that students:

1. become well-versed in their own field of research and its societal significance;
2. gain the knowledge and skills required to apply scientific or artistic research methods independently and critically and produce new scientific or artistic knowledge;
3. become conversant with the developments, basic problems and research methods in their own field of research and related fields; and
4. gain such knowledge of the general theory of science and of other disciplines related to their own field of research as to enable the students to follow developments in them;
5. gain the necessary communication and language skills and other competencies to pursue challenging professional careers and international collaboration
6. is aware of his/her targets of motivation, the related routes for future employment in these fields, as well as strenghts/weaknesses that he/she is willing to improve.

Students who pursue a postgraduate degree at the University shall comply with the guidelines set forth by the Finnish Advisory Board on Research Integrity.

Rakenne

Pääaineet

Opintokokonaisuus Opintopisteet
Biotekniikka (FT) 25 op
Energiatekniikka (FT) 25 op
Fysiikka (FT) 25 op
Kemia (FT) 25 op
Matematiikka (FT) 25 op
Tietojenkäsittelytiede (FT) 25 op
Ympäristötekniikka (FT) 25 op

Pääaineen laajuus on vähintään 25 opintopistettä. -- The minimum scope of major studies shall be 25 credits. Discuss with your supervisor which courses are eligible for your major.


Pedagogiset opinnot

Opintokokonaisuus Opintopisteet
Opettajan pedagogiset opinnot 60 op


Tutkintoon liittyviä lisätietoja

Tekniikan lisensiaatin, tekniikan tohtorin ja filosofian tohtorin tutkintoihin johtava koulutus suunnitellaan ja järjestetään tohtoriohjelmina.

Päivittäjä: Ikonen Suvi-Päivikki, 08.06.2017