NimiTyyppiKuvaus
Pilates Kehonhuolto Ryhtiä syvillä lihaksilla! Pilateksessa harjoitetaan kehon syviä lihaksia, lisätään koordinaatiokykyä, parannetaan ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta. Keskeistä harjoittelussa on oikea hengitys- ja suoritustekniikka. Harjoitteissa keskitytään alkeistason liikkeisiin. Tunneilla on suositeltavaa olla ilman kenkiä. Tuntia ei suositella raskaana oleville.
Koreografia: ei ole
Flow jooga Kehonhuolto Virtaava hengityksen tahtiin etenevä joogaharjoitus, joka kehittää liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa. Tunnin sisältö ja tehtävät liikesarjat vaihtelevat. Tunti alkaa alkukeskittymisellä, jonka jälkeen edetään lämmittävien asanoiden kautta dynaamisempiin Flow-sarjoihin. Tunti päättyy loppurentoutukseen. Harjoitteet tehdään aina omaa kehoa kuunnellen ja tunti sopii sekä aloittelijoille että jo pidempään jooganneille. Tuntia ei suositella raskaana oleville.
Koreografia: ei ole
Combat Aerobinen Combat-tunnilta energiaa! Kamppailulajeihin perustuva n. 40 min aerobinen osuus sisältää tehokkaita isku- ja potkusarjoja. Lopuksi voimaa harjoitetaan lihaskuntoliikkeiden avulla ennen lyhyitä venyttelyjä.
Koreografia: keskitaso

Pump! Lihaskunto Lihasvoimaa! Lihaskuntotunti levytangolla ja käsipainoilla mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Yksinkertaisilla, mutta tehokkailla liikkeillä keskitytään lihaskestävyyden parantamiseen. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen noin 40 minuutin lihaskunto-osuus, jossa käydään koko kroppa läpi. Lopuksi palauttavat venyttelyt.
Koreografia: ei ole
Sweat* hlöstö Lihaskunto *Vain henkilökunnalle*
Kiertoharjoittelua kuntosalin laitteilla. Aluksi lämmittely ohjaajan johdolla, jonka jälkeen kierretään salin laitteita tehokkaasti. Tunnin lopussa palauttavat venytykset. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole
Zumba® Aerobinen Shake it! Zumba® on tanssitunti, jossa korostuu liikunnan ilo ja tanssityylien monipuolisuus. Zumbassa yhdistetään helppoja tanssiaskelia vuoroin nopeaan ja hitaaseen lattarirytmiin sykettä kohottaen ja laskien. Zumba sopii erinomaisesti erilaisista tanssityyleistä kiinnostuneille tanssitaustaa katsomatta.
Koreografia: helppo

RVP Lihaskunto Jalat vahvoiksi, vatsa timmiksi ja peppu piukaksi! Lämmitellään helpolla askelsarjalla, jonka jälkeen treenataan erityisesti reisien, pakaroiden ja keskivartalon lihaksia. Tehokkuutta lisätään yhdistämällä lihaskuntoliikkeiden väliin erilaisia sykkeennosto-osuuksia. Tunnin lopussa lyhyet venytykset.
Koreografia: helppo
Step Aerobinen Step by step, hiki pintaan askeltamalla! Step-laudan kanssa tehtävä koreografinen osuus sisältää erilaisia askelkuvioita sekä sykkeennostoa. Askelsarjojen kuormittavuuteen voi vaikuttaa laudan korkeutta säätämällä.
Koreografia: keskitaso
Squat Lihaskunto Jalat hereille! Tunnilla keskitytään yksinkertaisin liikkein harjoittamaan alavartaloa, erityisesti jalka- ja pakaralihaksia. Lopuksi lyhyet palauttavat venytykset. Tunnilla voi tehdä liikkeet oman kunnon mukaan, mutta haastettakin tarjotaan.
Koreografia: helppo
Pushup Lihaskunto Yläkroppa töihin! Tunnilla keskitytään yksinkertaisin liikkein työstämään rintaa, yläselkää, olkapäitä, hartioita ja käsien lihaksia. Lopuksi lyhyet palauttavat venytykset. Tunnilla voi tehdä liikkeet oman kunnon mukaan, mutta haastettakin tarjotaan.
Koreografia: ei ole
Core* Lihaskunto Voimaa ja tukea keskivartaloon! Core tunnilla kehitetään keskivartalon hallintaa ja voimaa. Monipuolisten harjoitteiden avulla vahvistetaan keskivartalon tukilihaksia. Tunti sopii kaiken kuntoisille ja liikkeistä tarjotaan eri haastavuustasoja. Tuntia ei suositella raskaana oleville.
Koreografia: ei ole
Venyttely* Kehonhuolto Palaudu ja vetreydy! Venyttely on tärkeä osa lihashuoltoa parantaen liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa. Tunti sisältää sekä aktiivisia liikkuvuusharjoituksia että passiivisempaa venyttelyä, tavoitteena hyvä olo. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole

Putkirullaus* Kehonhuolto Putkirullaus perustuu sidekudoksen hierontaan ja dynaamiseen liikuttamiseen. Putkirullaus parantaa liikkuvuutta ja vähentää sekä ehkäisee kehon kiputiloja hoitamalla triggerpisteitä. Tunnilla rullaukseen voidaan yhdistää myös erilaisia dynaamisia venytyksiä. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole
Kehonhuolto45* hlöstö Kehonhuolto *Vain henkilökunnalle*
Onko sinulla niskat jumissa? Selkä jäykkä ja kipeä? Oletko kankea ja liikutko vaikeasti? Tämä kehonhuollon tunti sopii kaikille. Opimme pitämään kehostamme huolta monipuolisten ja helppojen harjoitteiden kautta. Tunti koostuu kolmesta osiosta: alkulämmittely, kehon voima ja liikkuvuus.
Koreografia: ei ole
Lempeä jooga* Kehonhuolto Rentouttava joogatunti, jossa käytetään metodeja Vinyasa- sekä Yin-joogasta. Tunti rakentuu Vinyasa-joogan ominaisista pehmeistä, toisiinsa kytketyistä liikesarjoista yhdistettynä sisään- ja uloshengitykseen. Tunnilla käydään myös läpi Yin-joogalle ominaisia pitkäkestoisia, staattisia, erityisesti alaraajoja avaavia venytysasentoja. Tämä tunti on lempeä tapa kehittää kehon voimaa sekä liikkuvuutta. Suosittelemme myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole


Combat45 Aerobinen Combat-tunnilta energiaa! Kamppailulajeihin perustuva n. 40 min aerobinen osuus sisältää yksinkertaisia ja tehokkaita isku- ja potkusarjoja.
Koreografia: keskitaso
Venyttely45* Kehonhuolto Palaudu ja vetreydy! Venyttely on tärkeä osa lihashuoltoa parantaen liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa. Tunti sisältää sekä aktiivisia liikkuvuusharjoituksia että passiivisempaa venyttelyä, tavoitteena hyvä olo. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole
TRX 45 Lihaskunto Haasta koko keho toiminnallisella treenillä! TRX -tunti on koko kehon lihaskuntotreeni, jossa välineenä käytetään joustamattomasta nailonista valmistettua TRX®-hihnaa. Helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisia liikkeitä patteriharjoitteluna. Vastuksena toimii liikkujan oma kehonpaino ja vartalon kallistuskulma. Treenin tehoa pystyy säätämään hyvin itse. Tunnin lopussa lyhyet palauttavat venyttelyt.

Tunti kehittää lihaskunnon lisäksi erittäin tehokkaasti kestävyyttä, kehonhallintaa ja tasapainoa. Tunti pidetään pohjakerroksen venyttelysalissa.

Koreografia: ei ole
Slow flow jooga Kehonhuolto Tämä joogaharjoitus alkaa kehotietoisuushetkellä, jonka jälkeen tehdään hengityksen tahdissa rauhallisesti virtaavaa asanasarjaa kehon lämmittämiseksi. Tunnin edetessä siirrytään vähitellen haastavampiin asanoihin ja hitaampaan liikkeeseen, niin että kuhunkin asanaan pysähdytään muutaman hengityksen ajaksi, mutta ei jäädä pitkiin pitoihin. Harjoitus päättyy loppurentoutukseen.
Koreografia: ei ole
Puntti Lihaskunto Lihasvoimaa! Lihaskuntotunti käsipainoilla tai voimatangoilla mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Yksinkertaisilla, mutta tehokkailla liikkeillä keskitytään lihaskestävyyden parantamiseen. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen noin 40 minuutin lihaskunto-osuus, jossa käydään koko kroppa läpi. Lopuksi palauttavat venyttelyt.
Koreografia: ei ole
Putkirullaus45* Kehonhuolto Putkirullaus perustuu sidekudoksen hierontaan ja dynaamiseen liikuttamiseen. Putkirullaus parantaa liikkuvuutta ja vähentää sekä ehkäisee kehon kiputiloja hoitamalla triggerpisteitä. Tunnilla rullaukseen voidaan yhdistellä myös erilaisia dynaamisia venytyksiä. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole
Crosstraining45 Aerobinen Hauska tehotreeni pienryhmässä! Crosstraining on toiminnallista harjoittelua, joka perustuu oman kehon painolla ja monipuolisilla välineillä tehtäviin liikkeisiin. Alkulämmittelyn jälkeen vuorottelevat erilaiset koko kehoa haastavat liikkeet. Tunti pidetään pohjakerroksen venyttelysalissa.
Koreografia: ei ole
SportUniBody* hlöstö Lihaskunto *Vain henkilökunnalle*
Lämmitellään koreografialtaan helpoin askelsarjoin ja lisäksi tehdään lihaskuntoliikkeitä koko kropalle välineillä ja ilman. Lopuksi venyttelyt.
Koreografia: helppo
FitBox Aerobinen Iske itsellesi hyvä olo! Tällä kuntonyrkkeilytunnilla treenaamme samaan tapaan kuin nyrkkeilijät yhdistellen erilaisia ??aerobisia- ja voimaharjoittelutyylejä. Aloitamme jokaisen tunnin lämmittelyllä (naruhyppely ja liikkuvuus), jota seuraa kokovartaloharjoittelu kardio- ja voimaosien kera sekä tietysti nyrkkeily. Tuntien nyrkkeilyosuus koostuu varjonyrkkeilystä ja säkkiin iskemisestä, kumppanin kanssa sparrausta ei tule juurikaan. Kaikki harjoitukset ja tekniikat esitellään ja selitetään, joten aikaisempaa kokemusta kuntonyrkkeilystä ei vaadita.

Tunnilla tarvittavat välineet löytyy paikan päältä, mutta halutessasi voit tuoda oman hyppynarun, maton ja nyrkkeilyhanskat.

Koreografia: ei ole
Hathajooga75* Kehonhuolto Harjoitus alkaa kehotietoisuushetkellä, jonka jälkeen tehdään hengityksen tahdissa rauhallisesti virtaavaa asanasarjaa kehon lämmittämiseksi. Tunnin loppua kohti siirrytään pitkäkestoisempiin asanoihin, ja harjoitus päättyy loppurentoutukseen. Tunti sopii myös aloittelijoille. Tunnin kesto on 75 minuuttia.

Koreografia: ei ole
AeroBody Aerobinen Sykettä nostava ja lihaskuntoa kehittävä treeni innostavan musiikin tahtiin. Tunnilla liikutaan noin puoli tuntia perusaskeleista koostuvan askelsarjan/askelsarjojen parissa. Tarjolla on sekä hypyllisiä että hypyttömiä vaihtoehtoja. Loppuosa tunnista tehdään lihaskuntoliikkeitä välineillä ja ilman kohdistuen koko kropalle tai vaihtelevasti eri lihasryhmiin. Loppuun lyhyet palauttavat venyttelyt.
Koreografia: keskitaso
Circuit* Lihaskunto Simppeli ja tehokas koko kropan treeni! Helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään kiertoharjoittelua, jossa vuorottelevat lihaskunto- ja sykkeennostoliikkeet. Liikkeet suoritetaan omaan tahtiin ja niitä voi soveltaa, joten harjoitus soveltuu kaiken kuntoisille. Kierrosten välissä palauttelut ja tunnin lopuksi venyttelyt.
Koreografia: helppo

Circuit45* Lihaskunto Simppeli ja tehokas koko kropan treeni, kesto 45 min! Helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään kiertoharjoittelua, jossa vuorottelevat lihaskunto- ja sykkeennostoliikkeet. Liikkeet suoritetaan omaan tahtiin ja niitä voi soveltaa, joten harjoitus soveltuu kaiken kuntoisille. Kierrosten välissä palauttelut ja tunnin lopuksi venyttelyt.
Koreografia: helppo
Zumba®Step45 Aerobinen Step and shake it! Zumba® on tanssitunti, jossa korostuu liikunnan ilo ja tanssityylien monipuolisuus. Zumbassa yhdistetään helppoja tanssiaskelia vuoroin nopeaan ja hitaaseen lattarirytmiin sykettä kohottaen ja laskien. Zumba Step -tunnilla käytetään välineenä step-lautaa, jolloin harjoitetaan erityisesti jalkojen ja pakaroiden lihaksia. Tunnin kesto on 45 minuuttia.

Koreografia: keskitaso
Dance&Shine Aerobinen Joraa huolet pois! Dance&Shine on hauska tanssitunti täynnä vauhtia ja tehoa. Tanssityyli ja tunnelma vaihtuu tunnilla musiikkikappale kerrallaan. Tunnilla liikutaan omalla tyylillä ja teholla, eikä aiempaa tanssitaustaa välttämättä tarvita.
Koreografia: helppo/keskitaso
Pilates hlöstö Kehonhuolto *Vain henkilökunnalle*
Ryhtiä syvillä lihaksilla! Pilateksessa harjoitetaan kehon syviä lihaksia, lisätään koordinaatiokykyä, parannetaan ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta. Keskeistä harjoittelussa on oikea hengitys- ja suoritustekniikka. Harjoitteissa keskitytään alkeistason liikkeisiin. Tunneilla on suositeltavaa olla ilman kenkiä. Tuntia ei suositella raskaana oleville.
Koreografia: ei ole
WholeWorks* Lihaskunto Simppeli ja tehokas koko kropan treeni! Helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään vuorotellen lihaskunto-, sykkeennosto- ja kehonhallintaliikkeitä aikaa vastaan. Liikkeet suoritetaan omaan tahtiin ja niitä voi soveltaa, joten harjoitus soveltuu kaiken kuntoisille. Tunnin lopuksi palauttavat venyttelyt.
Koreografia: helppo
Aamujooga75* Kehonhuolto Aamujoogassa herätellään kehoa lempeästi tulevaan päivään. Harjoitus on kehoa ja mieltä huoltava. Aamujoogatunti sisältää virittäytymisen ja lämmittelyn, asanaharjoituksen ja ohjatun rentoutuksen. Asanaharjoitus lisää kehon liikkuvuutta ja kehittää tasapainoa. Harjoitus tehdään tietoisesti, hengitystä ja kehon tuntemuksia kuunnellen. Ota tunnille mukaan lämmintä vaatetta ja sukat loppurentoutusta varten. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole
SportUniBody* LS hlöstö Lihaskunto *Vain henkilökunnalle. Etäosallistuminen sallittu myös opiskelijoille*
Lämmitellään koreografialtaan helpoin askelsarjoin ja lisäksi tehdään lihaskuntoliikkeitä koko kropalle välineillä ja ilman. Lopuksi venyttelyt.
Koreografia: helppo

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.
Spin Aerobinen Spin-tunti on peruskestävyyttä kehittävä sisäpyöräilytunti, jossa kohtuukuormitteiset työ- ja palautusjaksot vuorottelevat. Tunti sopii sekä aloittelijoille että kovakuntoisille polkijoille. Tunnin alusta käytetään n. 5 min pyörien siirtoon ja asetusten säätöön, tämän jälkeen poljetaan 45 min.
Koreografia: ei ole
WholeWorks* LS Lihaskunto Simppeli ja tehokas koko kropan treeni! Helpon alkulämmittelyn jälkeen tehdään vuorotellen lihaskunto- ja sykkeennostoliikkeitä aikaa vastaan. Liikkeet suoritetaan omaan tahtiin ja niitä voi soveltaa, joten harjoitus soveltuu kaiken kuntoisille. Tunnin lopuksi palauttavat venyttelyt.
Koreografia: helppo

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.

IntervalliSpin Aerobinen Testaa rajojasi! Intervallispin on raskas sisäpyöräilytunti, jossa kuormittavat työjaksot ja palautukset vuorottelevat. Tunnilla poljetaan pääasiassa vauhtikestävyysalueella, ajoittain syke nousee maksimikestävyysalueelle. Tuntia ei suositella aloittelijoiden ensimmäiseksi tunniksi. Tunnin alusta käytetään n. 5 min pyörien siirtoon ja asetusten laittoon, tämän jälkeen poljetaan 45 min.
Koreografia: ei ole
Pump! LS Lihaskunto Lihasvoimaa! Lihaskuntotunti levytangolla ja käsipainoilla mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Yksinkertaisilla, mutta tehokkailla liikkeillä keskitytään lihaskestävyyden parantamiseen. Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen noin 40 minuutin lihaskunto-osuus, jossa käydään koko kroppa läpi. Lopuksi palauttavat venyttelyt.
Koreografia: ei ole

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.
Power jooga LS Kehonhuolto Joogalla vahvaksi ja joustavaksi! Dynaaminen joogatunti, jolla kehitetään voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Tunti rakentuu Vinyasa-joogalle ominaisista tosiinsa kytketyistä liikesarjoista yhdistettynä sisään- ja uloshengitykseen. Liikkeet tehdään oman liikkuvuuden ja voiman rajoissa, jolloin niin aloittelijat kuin harrastajat pääsevät haastamaan itseään. Tuntia ei suositella raskaana oleville.
Koreografia: ei ole

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.
EasyLatinCross Aerobinen Easy Latin Cross on täynnä iloisia lattarirytmejä ja tanssin riemua. Tämä tanssitunti on oivallinen tapa kohottaa kuntoa ja unohtaa arkihuolet hetkeksi. Aiempaa tanssikokemusta et tarvitse. Tunnit suunnitellaan helpoiksi jorailusessioiksi ja samaa sarjaa mennään kolmen viikon jaksoissa.
Koreografia: helppo


Pilates LS Kehonhuolto Ryhtiä syvillä lihaksilla! Pilateksessa harjoitetaan kehon syviä lihaksia, lisätään koordinaatiokykyä, parannetaan ryhtiä ja nivelten liikkuvuutta. Keskeistä harjoittelussa on oikea hengitys- ja suoritustekniikka. Harjoitteissa keskitytään alkeistason liikkeisiin. Tunneilla on suositeltavaa olla ilman kenkiä. Tuntia ei suositella raskaana oleville.
Koreografia: ei ole

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.
Yin jooga* LS Kehonhuolto Yin jooga on passiivinen ja meditatiivinen harjoitus, joka auttaa rauhoittamaan kehoa ja mieltä sekä palauttamaan fyysisestä rasituksesta, stressistä ja kiireestä. Yin joogassa pysytään kussakin asennossa/asanassa 1-5 minuuttia ja hyvän asennon saamiseksi hyödynnetään apuvälineitä, kuten joogatiiliä. Tunti sopii kaikille jotka haluavat parantaa kehon liikkuvuutta sekä lisätä levollisuutta ja sisäistä rauhaa.
Koreografia: ei ole

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.
Niska-selkä45* LS Kehonhuolto Jumppaa jumit pois! Lihaksia huoltava tunti, missä keskitytään niskan, hartioiden ja selän hyvinvointiin. Lämmittelyssä avaavia, huoltavia ja rentouttavia liikkeitä. Lihaskuntoa harjoitetaan kevyin liikkein erilaisia välineitä hyödyntäen. Lopussa rentouttava venyttely. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole

Tunti on livestriimattava lähitunti. Ilmoittaudu tunnille vain jos tulet paikan päälle. Etänä pääset osallistumaan alla olevan Zoom-linkin kautta. Linkki näkyy vain liikuntamaksun maksaneille tuni-tunnuksilla sisäänkirjautuneena.
DanceChoreo Aerobinen Oletko halunnut kokeilla eri tanssityylejä? Nyt se onnistuu helposti! DanceChoreo tunneilla pääset nauttimaan eri tanssityylien parhaista paloista, esim. showtanssista, lyricalista ja nykytanssista. Joka tunnilla opetellaan yksi uusi hauska ja vauhdikas tanssikoreografia. Aiempaa tanssikokemusta ei välttämättä tarvita.
Koreografia: helppo/keskitaso
Liikuntaneuvonta Tämä liikuntaneuvonta aika sisältää henkilökohtaisen alkutapaamisen liikuntaneuvojan kanssa, jossa kartoitetaan lähtötilanne ja tehdään suunnitelma sekä sovitaan aikataulut prosessille.
Jos haluat tapaamisen etänä, ota varauksesi jälkeen yhteyttä liikuntaneuvojaan.

anna.karppinen@tuni.fi - Hervanta, Tamppi Areena
janette.savumaa@tuni.fi - Keskustakampus, Atalpa
sini.karsa@tuni.fi - Kauppi, TAMK

Lisätietoa liikuntaneuvonnasta
SportUniBody Lihaskunto Back to basics! Lämmitellään koreografialtaan helpoin askelsarjoin ja lisäksi tehdään lihaskuntoliikkeitä koko kropalle välineillä ja ilman. Lopuksi venyttelyt.
Koreografia: helppo/keskitaso

Niska-selkä* Kehonhuolto Jumppaa jumit pois! Lihaksia huoltava tunti, missä keskitytään niskan, hartioiden ja selän hyvinvointiin. Lämmittelyssä avaavia, huoltavia ja rentouttavia liikkeitä. Lihaskuntoa harjoitetaan kevyin liikkein erilaisia välineitä hyödyntäen. Lopussa rentouttava venyttely. Tuntia suositellaan myös aloittelijoille.
Koreografia: ei ole