Opintosuunnistuksen logo

Opintosuunnistus

Opintosuunnistus on aulatapahtuma, jossa esitellään vapaasti valittavien opintojen tarjontaa ja muita opintomahdollisuuksia. Paikalla on tiedekuntien ja tutkinto-ohjelmien edustajia ja myös muita toimijoita kertomassa opiskelumahdollisuuksista ja vastailemassa opiskelijoiden kysymyksiin.

 

Opintosuunnistus Hervannan kampuksella 2019

Opintosuunnistus on järjestetty Hervannan kampuksella jo useana aikaisempana syksynä. Sen tavoitteena on auttaa opiskelijoita tekniikan alan opintoihin liittyvien valintojen tekemisessä, ja tapahtumassa ovat esillä Hervannassa opetettavat tekniikan alat.

Tapahtuman kohderyhmänä ovat 2. ja 3. vuoden opiskelijat, mutta kaikki opiskelijat ovat toki tervetulleita tapahtumaan!

 

Opintosuunnistus keskustakampuksella 2019

Keskustakampuksella Opintosuunnistus järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tapahtumassa olivat esillä alat, joiden opetus keskittyy keskustakampukselle. Kohderyhmänä olivat ensimmäisen vuoden opiskelijat, jotka alkavat suunnitella vapaasti valittavien opintojen valintojaan.

Vapaasti valittavien opintojen valinnat osaksi omia tutkinto-opintoja ovat tärkeitä päätöksiä, joten tapahtumaan osallistuminen on tärkeää.

Keskustakampuksella uusilla opiskelijoilla oli mahdollista keskustella esittelypisteillä myös pidemmälle opinnoissaan ehtineiden opiskelijoiden kanssa ja saada heiltä vertaistukea. Opinnoissaan pidemmälle ehtineet opiskelijat ovat jo vapaasti valittavien opintojen valintoja tehneet ja heillä on jo käytännön kokemusta niiden opiskelusta. 

 

Yhteistä tapahtumille

Molempien tapahtumien esittelypisteiltä olivat myös kielikeskus ja Y-kampus esittelemässä opintotarjontaansa. Tarjolla oli myös tietoa vaihto- ja ristiinopiskelumahdollisuuksista.

Tapahtuman ohjelmaan kuului molemmilla kampuksilla lisäksi opintopsykologin puheenvuoro, jonka tarkoituksena on antaa eväitä valintojen tekemisen tueksi. Tämän lisäksi ohjauspalveluilla on oma esittelypisteensä tapahtumassa.

Opintopsykologin puheenvuoro keskustakampuksen tapahtumassa videoitiin ja video löytyy ,kun scrollaat alemmaksi. Video kannattaa katsoa ja kuunnella.

 

 

 

 

Opintosuunnistus Hervannan kampuksella

Tutustu tiedekuntien ja tutkinto-ohjelmien vapaasti valittavien opintojen tarjontaan

Tietoa löytyy myös kielikeskuksen ja Y-kampuksen vapaasti valittavien opintojen tarjonnasta.

Tällä Opintosuunnistuksen sivulla kannattaa vierailla lukuvuoden 2019-2020 aikana sillä sivulle lisätään linkkejä tietolähteisiin, puheenvuoroihin ja videoihin, joiden tarkoituksena on auttaa vapaasti valittavien opintojen valinnoissa. 

Opintopsykologi Simo Ahosen puheenvoro valintojen tekemisestä keskustakampuksen opintosuunnistustapahtumassa 6.11.2019

Alumneja on haastateltu tänä syksynä Heiltä on kysytty mm. siitä, miltä pohjalta he tekivät yliopisto-opintojensa aikana sivuaine- tai valinnaisten opintojen valintoja ja miten nämä valinnat ovat vaikuttaneet myöhemmin työelämässä eslimerkiksi uravalintoihin