Tulokset (1)

Uraohjaus

Sulje käsikirjan sivu
Yliopisto ja TAMK

Yliopisto

Opintojen aikana voi nousta erilaisia tulevan suunnitteluun liittyviä kysymyksiä. ​​Näissä pohdinnoissa tukenasi toimii tutkinto-ohjelmasi ja tiedekuntasi opetus- ja ohjaushenkilökunta sekä yleisten ohjauspalveluiden uraohjaajat. 

Tietoa tutkinto-ohjelmien ohjauspalveluista ja linkin yhteystietoihin löydät sivulta Ohjaustahot ja yhteystiedot.

Henkilökohtainen uraohjauskeskustelu 

Uraohjauskeskustelu on henkilökohtainen ohjauskeskustelu urasuunnittelun teemoista asiantuntijan kanssa. Näitä voivat olla esimerkiksi oman osaamisen tunnistaminen, työtehtävämahdollisuudet, valintojen tekeminen urasuunnittelun näkökulmasta, harjoittelupaikan hakeminen, valmistumisen lähestyminen, työllistyminen sekä asiantuntijaksi kasvun kysymykset. 

Palvelu on suunnattu Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijoille, jotka pohtivat valintojaan urasuunnittelun näkökulmasta tai ovat siirtymässä työelämään.   

Uraohjauskeskustelu on yksilöllinen, opiskelijan tilanteesta lähtevä ohjaustilanne, jossa voidaan peilata ja suhteellistaa opiskelijan osaamista työelämän näkökulmasta. Erilaisten mahdollisuuksien hahmottaminen sekä osaamisen tunnistaminen edesauttavat omien tavoitteiden mukaisen paikan löytymistä työelämässä.

Opiskelija voi suoraan ottaa yhteyttä halutessaan pohtia uramahdollisuuksia oman oppiaineensa ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Myös opetus- ja ohjaustyötä tekevät voivat ohjata opiskelijan ottamaan yhteyttä.  

Uraohjaajan tavoitat parhaiten sähköpostitse: uraohjaus.tau[at]tuni.fi Kerrothan jo yhteydenotossasi lyhyesti omasta opiskelutaustasi (kuten tutkinto-ohjelmasi) ja mahdollisesta työkokemuksestasi sekä mitä toivot tapaamisessa käsiteltävän. Voit lähettää yhteydenottopyynnön sähköpostitse (uraohjaus.tau@tuni.fi) tai e-lomakkeella. Tapaaminen on yleensä kertaluontoinen ja siihen voi liittyä ennakkotehtävä. 

Hervannan kampuksen uraohjaajan ajanvaraus Bookingsilla.

Linkit keskeisiin lähteisiin: 

Urasuunnittelun itseopiskelumateriaalista yliopiston moodle-oppimisalustalla löydät kootusti materiaalia, tehtäviä ja aineistolinkkejä itsenäisen pohdinnan tueksi. Itseopiskelumateriaalin teemoina ovat mm. itsetuntemus - tunnista osaamisesi!, uratarinoita ja tietoa työelämästä, urasuunnittelu, työnhaku ja verkostot, haastattelu sekä työelämän juridiset pelisäännöt. Moodle-alustalle kirjautuminen vaatii voimassa olevia Tuni-moodle-tunnuksia, mutta itse Itseopiskelumateriaali-sisältöihin ei ole erillistä salasanaa.
 

Aarresaaren työnhaun opas on yliopistojen uraverkoston yhdessä valtakunnallisesti koostama urasuunnittelun ja työnhaun tietopankki.

Urapohdinnat: Urasuunnittelu: http://www.aarresaari.net/opiskelijalle/urasuunnittelu

Itsetuntemus ja omat vahvuudet: http://www.aarresaari.net/opiskelijalle/urasuunnittelu/tunne_itsesi_ja_vahvuutesi 

Tunne työmarkkinat - informaatiohaastattelutehtävä: 
http://www.aarresaari.net/opiskelijalle/urasuunnittelu/tunne_tyomarkkinat 

Harjoittelun oppimistavoitteet - tavoitepeli: 
http://www.aarresaari.net/opiskelijalle/harjoittelu 

  

Myös Urapolulla.fi –verkkopalvelun tavoitteena on tarjota tietoa ja tehtäviä itsenäisen ja ryhmässä tehtävän urapohdinnan tueksi. Palvelussa on ideana ensin Urakyselyllä kartoittaa askarruttavat kysymykset tulevaisuuteen liittyen ja tämän jälkeen siirtyä Urasuunnittelun teemoihin ja Tehtävät-osioon. Pohdintatehtävissä tutustutaan uratyyppeihin. Omat vastaukset voi tallentaa ja jatkaa työskentelyä myös myöhemmin: 
https://urapolulla.fi/ 

Luotu
21-02-2019
Päivitetty
02-07-2020