Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan opas

Opiskelijan oppaasta löydät tarvittavia ohjeita ja tietoa opintoihisi liittyen.

Opiskelijan käsikirja

Käsikirja opastaa sinua kaikissa opintojesi vaiheissa. Oli sitten kyseessä opinnoissa alkuun pääseminen, tenttiin valmistautuminen ja ajanhallinta, kansainvälistyminen, harjoittelu, hyvinvointi tai valmistuminen ja jatko-opinnot.

Selaa opiskelijan käsikirjaa

Opetussuunnitelmat ja -tarjonta

Löydät täältä koko yliopiston opetussuunnitelman ja -tarjonnan lukuvuodesta 2020-2021 eteenpäin. Voit mm. tutkia millaisista kokonaisuuksista opintosi muodostuvat ja millaisia osaamistavoitteita eri opintojaksoilla on. Pystyt tutustumaan laajaan opetustarjontaamme.

Selaa opetussuunnitelmia ja -tarjontaa

Opiskelijoiden hyvinvointi

Erilliselle verkkosivulle on koottu tietoa opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi tarkoitetuista palveluista, tapahtumista ja tietolähteistä.

Tutustu opiskelijoiden hyvinvointisivustoon

Opintojen suunnittelu ja Sisuinfo

HOPS-prosessi on jatkuvaa opintojen aikana. Ohjeita ja tietoa Sisu-tietojärjestelmän aiheuttamista muutoksista opintojen suunnitteluun.

Ohjeita opintojen suunnitteluun Sisussa

Opiskelijan ohjauspalvelut

Opiskeluun on saatavilla monenlaista apua ja ohjausta. Olemme koonneet kätevästi kaikki opiskelun ohjauspalvelut samalle sivulle.

Ohjauspalveluiden esittely

Vapaasti valittavien opintojen tietopankki

Opiskelijalla on mahdollisuus valita mielenkiintonsa mukaan yliopiston opintotarjonnasta ja muustakin opintotarjonnasta vapaasti valittavia opintoja tutkintoonsa.

Tutustu vapaasti valittavien opintojen tietopankkiin

Työelämä ja urasuunnittelu

Työelämä ja urasuunnittelu -sivulle on koottu tietoa ja tukea opintojen aikaiseen urasuunnitteluun sekä työelämään tutustumiseen ja siirtymiseen. Sivulta löytyy myös linkki työ- ja harjoittelupaikkailmoituksiin.

Valmistaudu työelämään!

Kansainvälisty opinnoissa

Ulkomailla opiskelu tai harjoittelu on elämäsi muistorikkainta aikaa ja se antaa uutta näkökulmaa tutkintoosi. Kotiyliopistosi monipuolisesta tarjonnasta löydät toiveidesi mukaisen kohteen. Tutustu myös ainutkertaisiin mahdollisuuksiisi kansainvälistyä kotiyliopistossasi!

Tutustu mahdollisuuksiin nyt!

Ryhdy opiskelijalähettilääksi

Opiskelijalähettiläänä toimit osana yliopiston hakijamarkkinointia edustamalla omaa yliopistoasi ja opiskelualaasi. Samalla keräät esiintymiskokemusta, verkostoidut ja kartutat työelämän kannalta tärkeitä taitoja

Lue lisää opiskelijalähettilästoiminnasta

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Maailma on täynnä kiinnostavaa opittavaa, mutta kaikesta ei tarvitse suorittaa tutkintoa. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai kokonaisia opintokokonaisuuksia kiinnostuksesi mukaan.

Täydennä osaamistasi avoimessa yliopistossa

Tervetuloa uudet opiskelijat!

Paljon onnea uudesta opiskelupaikastasi! Opinnot alkavat vauhdilla elokuussa. Uudella opiskelijalla on paljon muistettavaa. Kokosimme tärkeimmät valmiiksi muistilistaksi, josta pääset kätevästi etenemään uudella opintopolullasi.

Uuden opiskelijan muistilista