LAITAMYÖTÄISIÄ LAULUJA -sovituskonsertti 24.3.2023 klo 19

15.3.2023

Kuva: Kasperi Kola/Miika Suonperä

…diskomieli huojuu…
…jokin jää kaikumaan…
…ajetaan ikkunat auki (, beibi)…

Laitamyötäisiä lauluja -sovituskonsertissa kuullaan Teatterityön tutkinto-ohjelma Nätyn maisterivaiheen 4. vuosikurssin opiskelijoiden sovittamia ja tulkitsemia kappaleita Irwin Goodmanista Tik Takin kautta Stam1naan. Konsertti päättää Musiikin sovitus ja sen ilmaisulliset mahdollisuudet – opintojakson, jolle jokainen opiskelijoista on valinnut sovitettavaksi yhden itseään erityisesti tekstilähtöisesti puhuttelevan kappaleen.

Kaikki kappaleet ovat työryhmän kollektiivisesti sovittamia ja he yhdessä muodostavat myös säestävän ensemblen.

LAVALLA:
Lasse Viitamäki
Miika Suonperä
Vilma Sippola
Emmi Nieminen
Katriina Lilienkampf
Kasperi Kola
Kristiina Karhu
Esme Kaislakari
Henriikka Heiskanen
Kalle Ruusukallio (vier.)
Niina Alitalo (yliopistonlehtori)

ÄÄNET: Jyrki Lehtinen

VALOT: Carlos Portilla

Aika: Perjantai 24.3.2023 klo 19
Paikka: Tampereen yliopiston Teatterimonttu, Kalevantie 4, D-osa

Konserttiin on vapaa pääsy.

Kesto n. 1 h.

——————————————

MUSIIKIN SOVITUS JA SEN ILMAISULLISET MAHDOLLISUUDET, 4 op
Opintojaksolla tutkitaan esimerkkien ja käytännön kautta sitä, mistä kaikista osatekijöistä syntyy musiikkikappaleen sovitus ja mikä tekee siitä ilmaisuvoimaisen erityisesti suhteessa kappaleen tekstisisältöön. Lisäksi käsittelemme ja etsimme tulkinnallisia, äänellisiä, tekstinkäsittelyllisiä sekä sovituksellisia keinoja, joilla kappaletta kuin kappaletta voi muovata haluamaansa suuntaa, esimerkiksi kohti näyttämökontekstia. Opintojakson tavoitteena on ennen kaikkea tarjota ja löytää monipuolisia työtapoja kappaleiden lähestymiseen sekä työstämiseen eri positioista, mutta myös laajentaa käsitystä ja ymmärrystä musiikin rakenteista, kerroksista sekä ilmaisullisista mahdollisuuksista.