Huom! MOLEMMAT ESITYKSET OVAT SAIRAUSTAPAUKSEN VUOKSI PERUTTU! Kun alat puhua (Kad tu sāksi runāt) Teatterimontussa sunnuntaina 8.5. ja maanantaina 9.5.

25.4.2022

Kuva: Janis Lescinskis

Valitettavasti molemmat esitykset ovat sairaustapauksen vuoksi peruttu!

Tämänkertainen Nätyn vieraalla kielellä näyttelemisen projekti toteutettiin latvian kielellä yhteistyössä Latvian Kulttuuriakatemian kanssa. Nätyn kolmas vuosikurssi harjoitteli Latviassa dramaturgiopiskelija Marta Stokovan kirjoittaman näytelmän Kad tu sāksi runāt (Kun alat puhua) esitykseksi kolmen latvialaisen ohjaajaopiskelijan johdolla elokuussa 2021, jolloin se esitettiin kahdesti Zirgu Pasts -näyttämöllä Riiassa. Pandemiatilanteen vuoksi produktion Suomen-vierailu siirtyi lukuvuoden aikana useaan kertaan. Se nähdään viimein Tampereella Teatterimontussa sunnuntaina 8.5.2022 klo 17 ja maanantaina 9.5.2022 klo 19. Esityksessä on suomenkielinen tekstitys.

Kun alat puhua on omalaatuinen ja monitasoinen näytelmä, joka kuvaa nykyihmisten yksinäisyyttä ja kohtaamattomuutta sekä yrityksiä ylittää ne. Inhimillisten olioiden rinnalla näytelmässä esiintyy muun muassa puita, eläimiksi uudesti syntyneitä ihmisiä sekä kalanmäti.

Latvian kielellä tehty esitys kuuluu kolmannen vuosikurssin opintojaksoon Vieras kieli näyttämöllä. Se on jatkoa Nätyllä vuodesta 1995 toteutetulle vieraalla kielellä näyttelemisen kurssille, jonka keskeisenä osaamistavoitteena on näyttelijän ruumiillisen ja -puheilmaisun syventäminen ja laajentaminen aiemmin tuntemattomalla kielellä työskentelyn kautta. Tällä kertaa jaksolla harjoiteltiin myös erilaisissa ja -kielisissä teatterikulttuureissa kasvaneiden ja opiskelevien taiteilijoiden välistä yhteistyötä.

Jakso on toteutettu Norteas-verkoston ja Erasmus+-rahoituksen tuella.

Näytelmän kirjoittaja: Marta Stokova

Ohjaajat: Dana Avotina-Lace, Martins Kalita ja Kaiva Kumerova-Polarada

Näyttelijät: Henriikka Heiskanen, Esme Kaislakari, Aino Karlstedt, Kasperi Kola, Katriina Lilienkampf, Eero-Heikki Puustinen, Emmi Ranta-Ojala, Vilma Sippola, Miika Suonperä, Lasse Viitamäki, Senna Vodzogbe

Tuottajaopiskelija: Līva Lilija Graņica

Suomennos: Hilkka Koskela

Valosuunnittelu: Dainis Sumišķis

Projektipäällikkö/tuottaja: Zane Kreicberga

Tuottaja Suomessa: Tuula Parviainen

Ohjaavat opettajat: Pauliina Hulkko, Kārlis Krūmiņš, Tiina Syrjä

Tekstitys: Tiina Syrjä

VAPAA PÄÄSY, EI PAIKKAVARAUKSIA.

TERVETULOA!

Osoite: Tampereen yliopisto, Teatterimonttu, PÄÄTALO, Kalevantie 4, D-osa