MONODRAAMA – 12 SOOLOESITYSTÄ

1.4.2021

Kuva: Näty

Nätyn 2. vuosikurssi esittää:

MONODRAAMA – 12 SOOLOESITYSTÄ

Ensi-ilta 20.4.2021

Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman toisen vuosikurssin näyttelijäopiskelijoiden Oma ääni -opintojakson Monodraama-kurssi huipentuu kahdentoista sooloesityksen iltaan, joka esitetään kolme kertaa huhtikuussa.

Kurssilla opiskelijat ovat itse kirjoittaneet, suunnitelleet ja toteuttaneet 10–15 minuutin sooloesityksen siitä aiheesta, joka heitä tällä hetkellä kiinnostaa ja juuri sillä tyylillä, joka heitä tällä hetkellä puhuttelee. Innoittavana klassikkomateriaalina esityksille ovat toimineet antiikin Kreikan näytelmät, joita opintojaksolla on tutkittu, luettu ja kokeiltu näyttämöllä. Opintojakson kantavana teemana on ”vapaus ja rajat”, mikä näkyy jo esitysten lähtökohdassa – yksin työskentely antaa vapauden tehdä juuri sellaisen esityksen kuin itse haluaa, mutta toisaalta se vie väistämättä myös omien rajojen äärelle.

Esitykset päästävät meidät kurkistamaan kahteentoista erilaiseen ja omintakaiseen maailmaan: ne käsittelevät muun muassa muuttamista, seksuaalisuutta, sarjamurhaajia, itseruoskintaa, menninkäisiä ja sitä kun ei osaa pelastaa maailmaa sillä lailla kuin siskonsa. Monologit esittävät Henriikka Heiskanen, Esme Kaislakari, Kasperi Kola, Kristiina Karhu, Aino Karlstedt, Katriina Lilienkampf, Eero-Heikki Puustinen, Emmi Ranta-Ojala, Vilma Sippola, Miika Suonperä, Lasse Viitamäki ja Senna Vodzogbe. Opintojakson opettajina ovat toimineet Laura Rämä, Juho Gröndahl ja Minna Hokkanen.

Monodraama-illan kokonaiskesto on väliaikoineen noin 2 h 45 min. Koronatilanteen vuoksi sitä ei pääse katsomaan paikan päälle, mutta jokainen esitysilta striimataan reaaliajassa. Esityksiä pääsee seuraamaan seuraavasta linkistä:

Monodraama ensi-ilta 20.4.2021 klo 18 / Näty vsk. 2019-24
https://tuni.zoom.us/j/63171783034

Monodraama esitys 21.4.2021 klo 18 / Näty vsk. 2019-24
https://tuni.zoom.us/j/63171783034

Monodraama esitys 22.4.2021 klo 18 / Näty vsk. 2019-24
https://tuni.zoom.us/j/63171783034