Tehdään se yhdessä kolme esitystä 19.2. ja 20.2.2020

12.2.2020

Teatterityön tutkinto-ohjelma Nätyn Tehdään se yhdessä -opintojakson esitykset Teatterimontussa keskiviikkona 19.2. klo 19 ja torstaina 20.2. klo 15 ja 19. Jokaisen esityksen aikana nähdään tuotannot Tää ois ny, Unhola ja Vastha mää tän tuli. Esiintyjinä Nätyn ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat.

 

TÄÄ OIS NY

“Määritelmällisesti leikki on toimintaa – –, joka suoritetaan määrätyissä ajan ja paikan rajoissa vapaaehtoisesti hyväksyttyjen, mutta ehdottomasti sitovien sääntöjen mukaan; se on oma tarkoitusperänsä, ja sitä seuraa jännityksen ja ilon tunne sekä tietoisuus jostakin mikä on toista kuin tavallinen elämä. Sukukypsyyttä kohti siirryttäessä leikkikäyttäytymisestä saatava hyöty alenee ja leikkiminen vähenee. – – leikki ei kuitenkaan häviä, vaan jatkuu aikuisiälle asti.”
-Hänninen, Leikki – ilmiö ja käsite, 2003

Esiintyjät: Henriikka Heiskanen, Kasperi Kola, Vilma Sippola ja Senna Vodzogbe

 

UNHOLA

”Olen K.O.T.I. Tarjoan sinulle tarvitsemasi ilman, että Sinun tarvitsee itse pyytää.”
Ku ei se tunne häntä. Ei tunne enää.

Esiintyjät: Kristiina Karhu, Eero-Heikki Puustinen, Emmi Ranta-Ojala ja Lasse Viitamäki

 

VASTHA MÄÄ TÄN TULI

“Kun rationalisoimisen hyve siirretään kaupunkikontekstin loputtomaan aistidatasfääriin, jonka alkuperäinen muoto on syntynyt juuri järjestäytymisen tarpeesta, tuijotamme suoraan siihen perustavaan pohjattomuuteen, josta Martin Heideggerkin puhuu: ihmisyyden mahdottomuuden kuiluun.”
-Taina Rajanti, kaupunkitutkija

Esiintyjät: Esme Kaislakari, Aino Karlstedt, Katriina Lilienkampf ja Miika Suonperä

 

Paikka: Tampereen yliopiston Teatterimonttu, Päätalo, D-osa

Aika: Keskiviikko 19.2. klo 19 ja torstai 20.2. klo 15 ja 19

Tervetuloa, vapaa pääsy!

***
Tehdään se yhdessä on opintojakso, jolla opiskellaan näyttelijän itsenäistä taiteellista ajattelua ja esityksen tekemisessä tarvittavia taitoja.

Opintojakson aikana opiskelija harjoittelee esityksen tekemisen perusteita ja kehittää omaa taiteellista ajatteluaan näyttelijäntaiteen eri alueiden kautta. Opiskelija työstää muun muassa omaelämäkerrallista ja dokumentaarista materiaalia sekä opiskelee musiikillista yhtyetyöskentelyä kirjoitetun ja improvisoidun materiaalin kautta. Näyttelijäopiskelijat tekevät esitykset työryhmissä.

Opintojakso koostuu osasuorituksista, joiden sisällöt, painopisteet ja järjestys voivat vaihdella suhteessa valittuun ilmiöön. Opintojaksoon sisältyy teoriaopetusta. Siihen niveltyy myös taiteen historian, filosofian ja kulttuurien opintoja.