HAIR Tampereen Teatterikesässä. Kaikki neljä esitystä olivat loppuunmyytyjä.

2.8.2019

Kuva: Jari Heikkilä

Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu & Tampereen konservatorio

HAIR

Legendaarisen hippikesän 1969 aikana Tampereen Popteatterin musikaaliharjoitukset olivat kuumimmillaan. Lopulta, liki samalla kellonlyömällä, kun Woodstockin festivaali käynnistyi, jyrähtivät Hairin ensitahdit Teatterikesässä.

Mutta mitä sanottavaa Teatterikesän avaavalla Hairilla on vuonna 2019? Millaista kieltä puhuu nyt musikaali, jonka ytimen muodostaa vastuuta karttavan vapauden, mielivaltaisen rakkauden ja huumeiden kyseenalainen liitto? Onko rakkaudella ja yhteisillä unelmilla mitään sijaa suoritusta ja menestystä ihannoivassa ajassamme?

Korkeakoulujen suurtuotanto sai niin yleisön kuin kriitikotkin sulamaan, ja liput vietiin käsistä tammikuussa. Hair oli vuoden teatteritapaus Teatterikesässä vuonna 1969 – ja se oli sitä myös nyt!

Lisätietoja:

https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/paaohjelmisto/hair/?fbclid=IwAR3oYJS7UwxhugGWuCMB8N_JOYLZgRJxD84hd_K1fHrSEndUVCmE1jD8hZc