MONTTU AUKI: Joitakin keskusteluja 6.9.2018 klo 18 ja 20

31.8.2018

Kuva: Anna Böhm

Vieraalla kielellä näytteleminen on yksi Tampereen yliopiston näyttelijäkoulutuksen Nätyn erityispiirteistä. Tätä pedagogista lähestymistapaa on harjoitettu Nätyllä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuodesta 1995 lähtien jokainen Nätyllä opiskellut vuosikurssi on tehnyt opiskeluaikanaan joko erillisiä kohtauksia tai kokonaisen produktion vieraalla kielellä. Tänä vuonna opiskelijat näyttelevät venäjäksi.

Kolmannen vuoden näyttelijäopiskelijat pääsevät kosketuksiin venäläisen teatteriperinteen ja näytelmäkirjallisuuden kanssa. He harjoittelevat kokeellisista projekteistaan tunnetun näyttelijä-ohjaaja Boris Pavlovitshin johdolla esityksen Joitakin keskusteluja, joka perustuu Aleksandr Vvedenskin samannimiseen tekstikokoelmaan. Vvedenski oli Venäjällä 1920- ja 1930-luvuilla toimineen futuristisen Oberiu-ryhmän perustajajäsen ja tunnettu kielellisistä innovaatioistaan. Monien kohtalotovereidensa tapaan Vvedenski kuoli Stalinin vainoissa vuonna 1941.

Opiskelijat yhdessä tulkkina toimivan fennougristi Simo Kanteleen ja opettajiensa Tiina Syrjän ja Pauliina Hulkon kanssa matkustavat Karjalankannakselle, jossa he työskentelevät Pavlovitshin johdolla viikon ajan ”maaseuturetriitissä” Metsäkylässä. Tämän jälkeen siirrytään viikoksi Pietariin, jossa harjoitukset jatkuvat.

Esityksen ensi-ilta on Pietarissa Dostojevski-museossa torstaina 23.8. klo 17 ja 20.

Esiintyjät: Anna Böhm, Heli Hyttinen, Miko Petteri Jaakkola, Inke Koskinen, Samuel Kujala, Linnea Leino, Minea Lång, Ville Mikkonen, Santeri Niskanen, Niklas Rautén, Sofia Smeds ja Arttu Soilumo.

Esitykset Teatterimontussa torstaina 6.9.2018 klo 18 ja 20.

Osoite: Tampereen yliopiston Teatterimonttu, Kalevantie 4, D-osa.

Teatterimontun esityksissä on suomenkielinen tekstitys.

Kesto n. 1 tunti 20 minuuttia.

Tervetuloa, vapaa pääsy!

Kuva: Anna Böhm