Henkilöprofiili

Tuula Juvonen

yliopistonlehtori
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
| Sub unit: Yhteiskuntatutkimus | Tieteenala: Sukupuolentutkimus

Oma esittely

Aloitin työni sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtorina (m.a.) syksyllä 2020, ja sijaistan Venla Oikkosta aina syksyyn 2023.

Työtehtävät

Opetan lukuvuonna 2020–2021 etänä kurssin YKTP05 Tiede, tutkimus, kirjoittaminen, ja koordinoin etäopetusta kursseilla YKTA03H/GEN2 Gender, body and intersectionality; YKTM01 Yhdenvertaisuus ja sukupuolten tasa-arvo; YKTA02F Sukupuolentutkimuksen teoriat ja käsitteet. Lisäksi otan vastaan tentit YKTA02F Sukupuolentutkimuksen teoriat ja käsitteet; YKTA3H Sukupuoli, ruumis ja risteävät erot; YKT09.3 Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Annan kokonaismerkinnän teemakokonaisuudesta Ruumiillisuus ja sukupuoli. 

Osaamisalueiden kuvaus

Olen tutkinut hankkeissani muun muassa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta, lesbo- ja homoyhteisöjen syntyä Tampereella, lesbojen parisuhteita, lesbojen ja homojen yhteiskunnallisen aseman muutoksia, heteronormatiivisia ammattikäytäntöjä sekä viimeaikoina sateenkaarihistorian arkistointia ja museointia. Olen johtanut tutkimushanketta affektiivisista eriarvoisuuksista intiimisuhteissa sekä ohjannut väitöskirjoja hetero- ja binaisten parisuhteista, feministisestä aktivismista ja seksologisesta tiedontuotannosta.