Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto on yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen.

Yliopistomme kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle.

Yliopistossamme on 21 000 opiskelijaa ja noin 4 000 työntekijää. Nykyinen Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Yliopistossamme on seitsemän tiedekuntaa.

Tiedekunnat ja yksiköt yliopistossamme

Ajankohtaista yliopistossa

Tue tieteellisiä läpimurtoja

Kannata meitä! Lahjoittamalla Tampereen yliopistolle voit yhteisönä tai yksityishenkilönä olla mukana luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista. Vahvuusalueitamme ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.

Lahjoita yliopistolle

Tule mukaan alumnitoimintaan

Oletko opiskellut Tampereen yliopistossa, Tampereen teknillisessä yliopistossa, TAMKissa tai näiden edeltäjissä? Jos olet, kuulut Tampere Alumnien lukuisaan joukkoon.

Tutustu ja tule mukaan verkostoon

Yhteistyömahdollisuuksia yrityksille ja yhteisöille

Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille lukuisia eri yhteistyömahdollisuuksia niin tutkimuksen kuin innovaatioyhteistyön parissa. Tutustu yhteistyön muotoihin ja tarjoamiimme palveluihin.

Lue lisää palveluistamme yrityksille ja yhteisöille

Juniversity - tiedettä ja toimintaa lapsille sekä nuorille

Juniversity on lasten ja nuorten oma yliopisto ja tiedekasvatuksen asiantuntija. Tavoitteenamme on tarjota innostava tiedepolku kaikille oppijoille, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Lisäksi tarjoamme tukea opettajille ja kasvattajille.

Lue lisää Juniversityn toiminnasta ja tule mukaan