Hyppää pääsisältöön
landingpage_lahjoitayliopistolle

Lähde mukaan tukemaan tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista!

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi vuonna 2019. Olemme nyt yksi Suomen monialaisimmista yliopistoista, jossa tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimus ja opetus kohtaavat ainutlaatuisella tavalla.

Yliopistossamme ovat edustettuina lähes kaikki kansainvälisesti tunnistetut koulutusalat. Huippuyksikköjemme tutkimus ulottuu kasvaingenetiikasta pelikulttuuriin. Tutkimusryhmissämme ja -hankkeissamme teemme monitieteistä ja monialaista yhteistyötä yli organisaatiorajojen. Yhdistämme eri tieteenaloja tulevaisuuden ratkaisujen luomiseksi paikallisesti, kansallisesti ja globaalisti.

Suomen valtio pääomittaa yliopistoja 2,5-kertaisena vastinrahoituksena yliopistojen vuosina 2020–22 keräämille yksityisille rahalahjoituksille. Pääomittamisen taustalla on Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran hallintoneuvoston joulukuussa 2019 tekemä päätös myöntää 100 miljoonan euron kertaluonteinen tuki yliopistoille.

Kutsumme Sinut mukaan tukemaan työtämme yhteiskunnan suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi ja uusien mahdollisuuksien luomiseksi. Yksityishenkilö voi hyödyntää vuosittain verovähennyksen omassa verotuksessaan, kun yliopistolle tehtävä lahjoitus on vähintään 850 euroa ja enintään 500 000 euroa. Yhteisöt saavat verovähennysoikeuden vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron lahjoituksesta. Kun lahjoitus on 10 000 euroa tai enemmän, voidaan lahjakirja kohdentaa tietylle yliopiston koulutusalalle, joita ovat:

  • humanistiset tieteet
  • kasvatustieteet ja opettajankoulutus
  • kauppatieteet
  • luonnontieteet
  • lääketieteet
  • psykologia
  • taiteet, teatteri
  • tekniikka
  • terveystieteet
  • yhteiskuntatieteet

Liity kannatusjoukkueeseemme! Toivomme saavamme tilaisuuden keskustella mahdollisesta tuesta yliopistomme hyväksi.

Mari Walls
Rehtori, Tampereen yliopisto

Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa

Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamis-osaamiselle. Yhdessä luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen.

Meiltä valmistuvat Tampere Alumnit rakentavat Suomen elinvoimaisuutta niin yrityksissä kuin erilaisissa yhteisöissäkin. Tarjoamme joustavat mahdollisuudet koko työuran mittaiseen osaamisen täydentämiseen ja yhteiskehittämiseen.
 

Perustutkimuksestamme nousee uusia alueita

Hyvinvoinnin huominen

Löydämme uudenlaisia ratkaisuja terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen, pohjana yhteiskuntien muutoksen ymmärtäminen.

Kestävä kaupunki

Luomme globaalisti käyttöönotettavia, ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä yhdyskuntasuunnittelun ratkaisuja, laboratoriona kasvava kaupunki.

Pelillisyys ja laajennettu todellisuus

Valjastamme pelillisyyden ja laajennetun todellisuuden alustaksi ihmiskunnan suurten haasteiden ratkaisemiseen.

Valon ja kuvan vallankumous

Kehitämme valon hallintaan ja optisiin ilmiöihin perustuvia teknologioita, jotka mullistavat tulevaisuuden yhteiskuntia.

Lahjoita yliopistolle