Lahjoita tieteelle

Näin lahjoitat yliopistolle

Anna aineeton joululahja tieteelle! Teemme työtä yhteiskuntamme suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi ja uusien mahdollisuuksien luomiseksi. Yliopistomme tutkimuksen kärkialat ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta.

Muita tapoja tukea työtämme

Testamenttilahjoitus on lahja, jonka sinä päätät

Kyseessä voi olla pieni tai iso lahja tuleville sukupolville. Jälkeen jäänyt omaisuutesi tekee työtä haluamasi asian puolesta.

Tutustu testamenttilahjoituksen tekemiseen

Hyödynnä verovähennysoikeus

Lahjoitusvähennyksen voi saada henkilöverotuksessa ja yhteisöverotuksessa, kun lahjoitukset yliopistolle ovat vuoden aikana 850 euroa tai enemmän. Tämä voi koostua useammasta lahjoituksesta esimerkiksi 400 euroa keväällä ja 450 euroa syksyllä.

Yhteisö voi vähentää tulostaan vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron suuruisen rahalahjoituksen julkista rahoitusta saavalle yliopistolle. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö sr on julkista rahoitusta saava yliopisto (Yliopistolaki 1§). Verohallinnon sivuilta löytyvät yhteisöjen vähennysoikeuteen liittyvät tarkemmat soveltamisohjeetTuloverolaki 57 §.

Luonnollinen henkilö ja kuolinpesä voivat vähentää puhtaasta ansiotulostaan vähintään 850 euron ja enintään 500.000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä tai taidetta edistävään tarkoitukseen. Verohallinnon sivuilta löytyvät henkilöverotuksen vähennysoikeuteen liittyvät tarkemmat soveltamisohjeetTuloverolaki 98 a §.

Lisätietoa varainhankinnasta

Autamme mielellämme lahjoitusasioissa, ota yhteyttä!