Yhteisö työnantajana

Löydä polkusi alansa kansainväliseen parhaimmistoon kuuluvassa korkeakouluyhteisössä.

Tule meille luomaan merkityksellistä uraa ja liity osaksi 4100 työntekijän huipputiimiä, joka koostuu todellisista tutkimuksen-, koulutuksen- ja muista eri alojen työelämän muutoksentekijöistä. Yhteisömme on kansainvälinen, meitä on jo yli 80 maasta.  

Yhdessä me pyrimme ratkaisemaan yhteiskunnan suurimpia haasteita ja luomaan uusia mahdollisuuksia yhteisöön, jonka johtotähtinä ovat huippututkimuksen ja innovaatioiden yhdistäminen, monitieteinen oppiminen ja elinikäinen kumppanuus sekä ainutlaatuinen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin soveltamisosaaminen. 

Tutustu avoinna oleviin tehtäviimme ja jätä hakemuksesi

Tampereen yliopiston  avoinna olevat tehtävät

Hakijan ohje: kuinka jätän hakemuksen Laura-järjestelmässä?

Tampereen ammattikorkeakoulun avoinna olevat tehtävät

Jätä avoin hakemuksesi Tampereen ammattikorkeakouluun:  

Tutustu työntekijöihimme

Apulaisprofessori Laeticia Petit

Laeticia Petit

Ranskalaissyntyinen Laeticia Petit työskentelee Hervannan kampuksella Optoelektroniikan tutkimuskeskuksessa(ORC). Hänen erikoisosaamistaan ovat fotoniikan lasimateriaalit sekä lasikeramiikka.

Laeticia Petit on jo kerryttänyt pitkän työ- ja tutkimushistorian Suomessa. Hän työskenteli useita vuosia nLIGHT Oy:ssa Lohjalla, hän on pitkäaikainen dosentti Åbo Akademissa ja hän toimii dosenttina myös Tampereen yliopiston elektroniikan ja tietoliikennetekniikan laitoksella.

– Tähänastinen tutkimukseni on keskittynyt erilaisten aktiivisten ja passiivisten oksidi- ja epäoksidilasien rakenne- ja ominaisuussuhteisiin. Materiaalit ovat vaihdelleet piidioksidista kalkogenidilaseihin, ja niiden epälineaarisia taitekertoimia on muutettu matalasta korkeaan. Tutkimiani laseja käytetään pääasiassa fotoniikan sekä biolääketieteen sovelluksissa, Petit kertoo.

Yliopistonlehtori Sami Paavilainen

Sami Paavilainen

Vuoden Hyvä luennoitsija -palkitulle Sami Paavilaiselle opiskelijoiden antama palaute on tärkeää – olipa se sitten virallista luentopalautetta, oivaltavia tenttivastauksia tai vain huokaus takarivistä.

– Mielestäni opiskelijoiden ei tarvitse heti luennolla ymmärtää kaikkia esitettyjä asioita. Olisi hienoa, jos luennot enemmänkin herättäisivät kysymyksiä pohdittavaksi myöhemmin, esimerkiksi laskuharjoituksia tehdessä. Luennon tasoa parantaa erityisesti se, että opiskelijat osallistuvat muutenkin kuin kuuntelemalla. Arvostan kovasti niitä opiskelijoita, jotka tekevät kysymyksiä tai kommentoivat asioita luennolla.

Tutkijatohtori Suvi Kalliokoski

Suvi Kalliokoski

Tampereen yliopiston tutkijatohtori Suvi Kalliokoski valittiin vuoden 2017 keliakiatutkijaksi.

– Tutkimuksissamme selvitetään parhaillaan sitä, olisiko mahdollista, että osa ihokeliakiaa sairastavista potilaista voisi siedättyä gluteenille. Tutkimukseen osallistuvat ihokeliakiapotilaat käyttävät gluteenia päivittäin maksimissaan vuoden ajan tai kunnes saavat oireita, ja heidän vointiaan seurataan tarkasti säännöllisin väliajoin.

Professori Jari Stenvall

Jari Stenvall

Professori Jari Stenvallin mukaan palveluvallankumouksessa älykkyys on rakenteita tärkeämpää.

– Digitaalisuuden edistämiseksi ei tarvita maakuntamallia. Palveluvallankumous voidaan toteuttaa muullakin tavoin. Jos katsomme eteenpäin vain historiatiedon varassa, emme pärjää. Niin nopeasti maailma muuttuu. Tarvitaan tapa, jolla ihmisten kyvykkyyksiä pystytään hyödyntämään paremmin ja saamaan ne esiin.

Professori Johanna Kantola

Johanna Kantola

Sukupuolen tutkimuksen professori Johanna Kantola sanoo olevansa optimisti.

– Uskon, että kun tasa-arvosta vain puhuu ja jaksaa käydä dialogia, se lopulta lisää ymmärrystä ja voi muuttaa toimintatapoja. Jos tasa-arvo ja sen puutteet nähdään henkilökohtaisina, ikään kuin päänsisäisinä ominaisuuksina, niitä ei nähdä yhteiskunnan rakenteellisena ongelmana. Politiikasta ja sen sisällöstä täytyy pystyä keskustelemaan ilman, että siitä loukkaannutaan