Hyppää pääsisältöön

Unit-lehti

Unit on Tampereen korkeakouluyhteisön raikas poikkitieteellinen julkaisu, joka paneutuu ajankohtaisiin aiheisiin ja erilaisten ilmiöiden yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Unit kysyy, perustelee, haastaa ja vastaa.

Tutustu Unitiin!

Unit ilmestyy sekä printtinä että verkkolehtenä suomeksi ja englanniksi. Printti ilmestyy suomeksi kaksi kertaa vuodessa ja englanniksi kerran vuodessa. Verkkolehteä päivitetään ympäri vuoden. Tavoitteena on julkaista uusi artikkeli kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.

Lue Unit-lehteä verkossa

Printtilehtiä voit napata mukaan kampuksilla olevista telineistä. Suurempia määriä kannattaa tilata keskusvarastolta: keskusvarasto [at] tuni.fi.

Ikä ei ole este hyvälle elämälle

Vanhat ihmiset istuvat syntymäpäivien juhlapöydässä puiden alla.

Valtaosa 90-vuotiaista ja sitä vanhemmista on varsin tyytyväisiä elämäänsä, vaikka osa heistä kaipaakin arjessaan nykyistä enemmän apua.

Salainen sankaritiede venyy vaikka mihin

Pekka Pere hymyilee, katsoo kameraan ja pitelee Tilastotieteen sanasto -kirjaa.

Tilastotiede on tuottanut ihmiskunnalle huikeita tieteellisiä saavutuksia, voi pelastaa jopa syövältä ja on kaiken lisäksi hauskaa!

Tarjolla planetaarista lähiruokaa

Penkkiviljelmä, jossa kasvaa erilaisia hyötykasveja.

Suurin osa maailman ruoasta kulutetaan kaupungeissa, ja syöjien määrä kasvaa koko ajan. Jotta ravintoa riittäisi tulevaisuudessa kaikille, tarvitaan muutoksia.

Teemme työtä tutkitun tiedon puolesta

Unit-lehti tarjoaa lukijoille tutkimukseen perustuvaa tietoa kiinnostavasti ja arkielämän näkökulmasta. Lehden kärkiaiheita ovat korkeakouluyhteisön strategian mukaisesti tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Unit-artikkelin aihe voi kuitenkin olla mikä tahansa korkeakouluyhteisössä tehtävä tutkimus tai opetus, tai korkeakouluyhteisöön kuuluva asiantuntija, opiskelija tai alumni. Lehteä kustantaa Tampereen korkeakouluyhteisö. Lehden toimitukselliset päätökset tehdään viestintäpalveluissa.

Ota Unit seurantaan myös somessa

Unit-lehden toimitus.

Lähetä meille juttuvinkki

Onko sinulla juttuvinkki tai haluaisitko antaa palautetta jutuista tai sivuista? Ota yhteyttä Unitin toimitukseen: unit@tuni.fi.