landingpage_lahjoitayliopistolle

Lahjoita yliopistolle

Kannata meitä! Lahjoittamalla Tampereen yliopistolle voit yhteisönä tai yksityishenkilönä olla mukana luomassa tieteellisiä läpimurtoja ja uutta osaamista.

Tekniikka, terveys ja yhteiskunta ovat osaamisemme kärjet, ja niiden kohtaamisissa luomme uutta. Lahjoitusrahastoista tuemme pitkäjänteisesti yliopiston tutkimusta ja opetusta yhteiskuntamme hyvinvoinnin, kilpailukyvyn sekä ihmiskunnan ja ympäristön eduksi.

Valitse lahjoituskohde

Monitieteiset avaukset

Monitieteellisen rahaston tavoitteena on vahvistaa hyvinvointia, sivistystä ja kriittistä ajattelua yli tieteen ja taiteen rajojen. Aloja yhdistävä tutkimuksemme tukee elinvoimaisen yhteiskunnan ekologista, taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kehittymistä.  

Lahjoita monitieteisille avauksille

Tekniikka

Tekniikan rahasto tukee tekniikan ja arkkitehtuurin tutkimusta, jossa on mukana insinööritieteitä, ICT-alaa, luonnontieteitä ja matematiikkaa sekä arkkitehtuurin tutkimusta.

Lahjoita tekniikalle

Terveys

Terveyden rahasto tukee lääketieteen, terveysteknologian, biolääketieteen sekä terveys- ja hyvinvointitutkimuksen laajaa kenttää.

Lahjoita terveydelle

Yhteiskunta

Yhteiskunnan rahasto tukee yhteiskunta- ja kasvatustieteiden, kauppatieteiden ja hallinnon, humanistisen alan sekä kulttuurin ja teatterin tutkimusta.

Lahjoita yhteiskunnalle

Lisätietoja lahjoittajalle

Nykyiset lahjoittajamme vuosien ajalta ovat luoneet pohjan uuden yliopistomme menestykselle. Yliopiston säätiöpääoma sekä lahjoitusvarat mahdollistavat uusien tutkimusavausten tekemisen sekä antavat pitkäjänteistä tukea koulutukselle. Tampereen yliopisto sijoittaa pääomiaan harkiten ja vastuullisesti. Tutustu korkeakouluyhteisön varainhankinnan periaatteisiin.

Lahjoitusten verovähennysoikeus

Yhteisö voi vähentää tulostaan vähintään 850 euron ja enintään 250 000 euron suuruisen rahalahjoituksen julkista rahoitusta saavalle yliopistolle. Verohallinnon sivuilta löytyvät vähennysoikeuteen liittyvät tarkemmat soveltamisohjeetTuloverolaki 57 §.

Luonnollinen henkilö ja kuolinpesä voivat vähentää puhtaasta ansiotulostaan vähintään 850 euron ja enintään 500.000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä tai taidetta edistävään tarkoitukseen. Verohallinnon sivuilta löytyvät vähennysoikeuteen liittyvät tarkemmat soveltamisohjeetTuloverolaki 98 a §.

Ota yhteyttä!

Tarvitsetko neuvoja kohdentamisessa tai lahjoituksen tekemisessä? Tai harkitsetko merkkipäiväkeräyksen tai testamenttilahjoituksen tekemistä yliopistolle? Autamme mielellämme lahjoitusasioissa.

Päällikkö, varainhankinta ja sidosryhmäsuhteet Elina Suojanen-Laine p. 050 5476171

Yhteyspäällikkö Mia Simpanen p. 040 1901243

Projektipäällikkö Soile Harjala p. 040 8490200

donations.tau [at] tuni.fi

Tampereen yliopistolla on rahankeräyslupa. Lahjoitettuja varoja käytetään yliopistolain 2§ mukaisen toiminnan tukemiseen.
Luvan myöntäjä ja ajankohta: Poliisihallitus, 16.10.2018. Luvan numero: RA/2018/936
Keräyksen toimeenpanoaika 1.1.2019 – 31.12.2020 ja alueena koko maa pois lukien Ahvenanmaa.

Ajankohtaista varainhankinnassa