TAMK Musiikkiakatemia

Musiikin opinnot järjestetään Musiikkiakatemialla Pyynikillä. Toiminta siirtyy 1.8.2020 alkaen Musiikkiakatemian Pyynikin kampukselta TAMKin pääkampukselle. Musiikkiakatemia on TAMKin musiikin opiskelijoiden ja Tampereen konservatorion musiikin opiskelijoiden yhteinen oppimisympäristö. Lähistöllä on käytössä muitakin opetustiloja, kuten pianopedagoginen laboratorio.

Sijainti ja yhteystiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu
Musiikkiakatemia
F. E. Sillanpään katu 9
33230 Tampere

puhelin 050 311 9586

www.musiikkiakatemia.fi

Facebook: Tampereen Musiikkiakatemia

Sijainti, Google Maps

Kulkuyhteydet

Tampereen rautatieasemalta on matkaa Musiikkiakatemiaan noin kaksi kilometriä. Paikalle pääsee lähes kaikilla Keskustorilta länteen päin kulkevilla Tampereen joukkoliikenteen busseilla. Sinulle kätevimmän reitin ja aikataulun löydät Repa Reittioppaasta.

Esteettömyys

Musiikkiakatemiassa pääsee suurimpaan osaan tiloista hissillä. Rakennuksessa on myös pyörätuoliluiskia.

Aukioloajat

Ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 7.45–20.45. Lauantaisin ja sunnuntaisin talo on yleensä suljettu, lukuun ottamatta konsertti-iltoja.

Opiskelu Musiikkiakatemiassa

TAMKin musiikin koulutuksessa opiskelee noin 220 opiskelijaa ja Tampereen konservatorion ammatillisella toisella asteella noin 80 opiskelijaa. Lisäksi Musiikkiakatemialla toimii Tampereen konservatorion musiikkiopisto, jossa opiskelee noin 1350 musiikin harrastajaa.

Musiikin opiskelijat pääsevät mukaan korkeatasoiseen ja monipuoliseen taiteellis-pedagogiseen toimintaan. Koulutus keskittyy klassiseen musiikkiin, draama- ja teatterimusiikkiin sekä musiikkipedagogiikkaan. Yhteistyö Tampereen konservatorion kanssa mahdollistaa suuret orkesteri-, kuoro-, ooppera- ja musikaaliproduktiot. Kumpikin oppilaitos vastaa itsenäisesti omasta opetuksestaan.  

Musiikkiakatemialla on toimintaa varhaisesta aamusta iltaan asti. Opiskelijat voivat työskennellä kampuksen tiloissa ja muun muassa harjoitella instrumentillaan. Musiikkiakatemia järjestää lähes päivittäin konsertteja, joihin opiskelijoilla on vapaa pääsy.

Kirjasto

Musiikkiakatemiassa palvelee yksi Tampereen yliopiston kirjaston toimipaikoista. Kirjastossa on opiskelun ja opetuksen tueksi muun muassa lainattavia nuotteja, äänitteitä, kirjoja, lehtiä ja nuottikäsikirjasto. Lue lisää palveluista kirjaston verkkosivuilta.

Esiintyjäpankki

Musiikkiakatemilla on esiintyjäpankki, josta löytyy opiskelijoiden ja opettajien kokoonpanoja erilaisiin tilaisuuksiin. Musiikin opiskelijat voivat ilmoittautua esiintyjäpankkiin: Musiikkiakatemian esiintyjäpankki.

Ravintola

Musiikkiakatemialla toimii aulakahvila, ja lähialueella Pyynikillä on useita ravintoloita ja kahviloita.

IT-tuki

Musiikkiakatemialla on oma IT-tukipalvelu osan aikaa viikosta. Lisäksi käytettävissä on koko korkeakouluyhteisön yhteinen Helpdesk.