Kansainvälinen TAMK

Työmarkkinat ovat tulevaisuudessa entistä globaalimmat. Sekä TAMKin opiskelijoilla ja että henkilöstöllä on erinomaiset mahdollisuudet kansainvälistyä laajaa kv-verkostoamme hyödyntäen. TAMK on kansainvälisesti houkutteleva yhteistyökumppani, ja kansainvälinen toimintamme on moniulotteista sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti.

Kokemus muiden maiden työkulttuureista ja tavoista muodostaa tärkeän osan ammattiin kasvua. TAMKin opiskelijat voivat myös suorittaa osia tutkinnostaan ulkomailla. Tarjolla on useita mahdollisuuksia, muun muassa opiskelija- tai harjoittelijavaihtoja, intensiivikursseja ja erilaisia kansainvälisiä hankkeita - unohtamatta kotikansainvälistymismahdollisuuksia.

Panostamme myös henkilökunnan kansainvälisyys- ja monikulttuurisuusosaamiseen tarjoamalla runsaasti mahdollisuuksia henkilöstö- ja opettajavaihtoon sekä kieli- ja kulttuurikoulutukseeen.

Kansainvälinen liikkuvuus

TAMKilla on sopimus opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuudesta noin 350 kansainvälisen korkeakoulun kanssa. Teemme yhteistyötä laajasti myös valikoitujen kv-kumppaneiden kanssa tutkimus- ja kehitystoiminnassa sekä koulutusviennissä. Yhteistyökorkeakoulumme löydät SoleMOVE-järjestelmästä valitsemalla korkeakouluksi TAMKin ja sen jälkeen klikkaamalla yläpalkista "Exchange Destinations Abroad and Feedback".

TAMK on mukana useissa toiminnan mahdollistavissa liikkuvuusohjelmissa, kuten esimerkiksi Erasmus+, Nordplus, FIRST+, Aasia-toiminnot. 

Kansainväliset strategiset kumppanit

TAMK tekee laaja-alaista yhteistyötä kahden kansainvälisen korkeakoulun ja yhden kumppanuusverkoston kanssa.

Korkeakoulut ovat hollantilainen Hanzehogeschool Groningen ja saksalainen Hochschule München. Kansainvälistä kumppanuusverkostoa koordinoi The Hague University of Applies Sciences, ja siinä ovat mukana TAMKin lisäksi Masaryk Univeristy, Rhine-Waal University of Applied Sciences, Universidad Francisco de Vitoria, University of Derby ja the University of Cagliari. Yhteistyö näiden kumppaneiden kanssa on monialaista, ja heidän kanssaan on solmittu viisivuotinen strateginen kumppanuus. Se tarkoittaa sopimusta yhteistyöstä koulutuksen, TKI-toiminnan sekä toimintojen vertailun ja yhteiskehittämisen alueilla.

Verkostoyhteistyö

TAMK on jäsen kymmenissä kansainvälisissä verkostoissa, joiden kautta seuraamme eri alojen kansainvälistä kehitystä.

 

Englanninkielinen koulutus

Tutkintoja ja opettajankoulutusta

Englanninkielinen koulutus on hyvä ponnahduslauta kansainväliselle uralle. Opiskelu antaa sinulle valmiuksia työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, joko Suomessa tai ulkomailla. TAMKissa voit suorittaa englanniksi AMK-tutkinnonylemmän AMK-tutkinnon tai opettajankoulutuksen.

Kaksoistutkinnot 

Opiskelijamme voivat hakea kaksoistutkinto-ohjelmaan neljässä eri koulutuksessa. Kaksoistutkinto-ohjelmassa opiskelija suorittaa osan opinnoistaan ulkomaisessa yhteistyökorkeakoulussa. Valmistuttuaan hän saa kaksi tutkintotodistusta, sekä TAMKista että yhteistyökorkeakoulusta. Ohjelmaan haetaan tavallisesti toisena opiskeluvuotena.

Kaksoistutkintosopimukset:

Tampere Summer School

Tutkinto- ja vaihto-opiskelijoilla on erinomainen mahdollisuus suorittaa englanninkielisiä kesäopintoja intensiivisesti osana Tampere Summer School -toimintaa.  

Täydentävä koulutus

Tarjoamme täydentävää koulutusta myös englanniksi, kuten esimerkiksi MBA-ohjelmia ja avoimen ammattikorkeakoulun opintoja. 

Koulutusvienti

Koulutusvienti on TAMKin kansainvälistä liiketoimintaa. Koulutamme ja konsultoimme kansainvälisiä ryhmiä maailmalla, Tampereella ja tietenkin verkossa. TAMK Global Education vastaa kansainvälisen myytävän koulutuksen kehittämisestä ja myynnistä. Koulutusvienti tarjoaa TAMKille ja sen yhteistyökumppaneille rajattomat mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä nopeasti uudistuvassa maailmantaloudessa.

Kansainväliset projektit ja yritysten kansainvälistymisen tuki

TAMKin kansainväliset verkostot sekä tutkimus- ja kehityshanketoiminta avaavat yhteistyökumppaneillemme luontevan ja luotettavan väylän kansainvälistymiseen, olipa se sitten uusien kumppanuuksien muodostamista tai avauksia kansainvälisille markkinoille. Autamme paikallisia yrityksiä mukaan kansainvälisiin projekteihin, joten ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Opiskelija - Be International!

Opiskelujen aikana on helppoa lähteä maailmalle. Lähtemistä ei tarvitse pähkäillä yksin, sillä saat tukea ja apua TAMKin kansainvälisistä palveluista.

TAMKin opiskelijana voit suorittaa osa tutkinnostasi ulkomailla. Lähde vaikka lukukauden pituiseen opiskelijavaihtoon TAMKin yhteistyökorkeakouluun, joita on noin 350 yhteensä yli 50 maassa. Tai mitäs jos etsisit itsellesi alan harjoittelupaikan maailman toiselta laidalta? TAMKissa kansainvälisen ilmapiirin takaavat sadat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat eri puolilta maailmaa. Muita keinoja hankkia kieli- ja kulttuuriosaamista ovat kieliopinnot, ulkomaalaisten opiskelijoiden tuutorointi, ystäväperhetoiminta, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset hankkeet ja projektit.

Kansainvälisyys henkilöstölle

TAMK tarjoaa koko henkilöstölleen, niin opettajille kuin muulle henkilöstölle, erittäin laajat mahdollisuudet kansainväliseen toimintaan ja osaamisen kehittämiseen.

Henkilöstöllä on mahdollisuus hakeutua ulkomaisiin partnerikorkeakouluhin muun muassa opettamaan tai osallistua niiden järjestämille kansainvälisille viikoille tai projektityöskentelyyn kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa. Myös räätälöity omaan opetusalaan tai toimintoon tutustuminen ja näiden bechmarkkaamaaminen on mahdollista, samoin kuin vierailut ulkomaisiin yrityksiin tai organisaatioihin.

TAMKissa voi kansainvälistyä myös matkustamatta minnekään. Voit osallistua TAMKin järjestämille kansainvälisille teemaviikoille ja verkostoitua oman alasi kollegoiden kanssa. Omalle opintojaksolleen voi myös hankkia ulkomaalaisen kollegan opettamaan osia siitä.  

Seuraa blogejamme

Lue blogeistamme, mitä kansainvälistä TAMKissa tapahtuu tai mitä vaihdossa oleville opiskelijoille kuuluu.

Ota yhteyttä

Kansainväliset palvelut

Palvelemme kaikissa kysymyksissä, jotka liittyvät TAMKin kansainväliseen yhteistyöhön ja liikkuvuuden hallinnointiin.

TAMK Kansainväliset palvelut, B1-käytävä
international.office@tamk.fi

Kirsi Jokipakka 
Kansainvälisten palveluiden päällikkö
+358 (0)40 837 3061
kirsi.jokipakka@tamk.fi 

Hakijapalvelut

Palvelemme kysymyksissä, jotka liittyvät tutkintoon johtavaan koulutukseen, mukaan lukien vieraskielinen koulutus.

+358 (0)3 245 2395
hakijapalvelut@tamk.fi

Koulutusvienti

Palvelemme yhteistyökumppaneitamme kysymyksissä, jotka liittyvät koulutusvientiin.

Carita Prokki
Johtaja, TAMK EDU
+358 (0)40 733 5650
carita.prokki@tamk.fi

Tutkimus- ja kehitystoiminta

Perttu Heino
Tutkimusjohtaja
+358 (0)50 401 2168
perttu.heino@tamk.fi