Hyppää pääsisältöön

Simo Hulkko: Ensimmäiset OmaSp Master -koulutukseen osallistuneet valmistuvat

Julkaistu 27.6.2019
,
päivitetty 30.6.2023
Tampereen yliopisto
Simo
Kun kuulin valinnasta tähän koulutusohjelmaan, en olisi ikinä uskonut minkälaiseen kelkkaan pääsin mukaan.

Olen ollut, pitkin työuraa, vaikka millaisissa koulutuksissa ja valmennuksissa ja on ollut vaikka minkänäköistä ukkoa ja akkaa Suomen huipulta puhumassa. En minä väitä, etteikö niistä minulle mitään hyötyä olisi ollut. Aivan varmasti on ollut, mutta kyllähän nyt ollaan oltu aivan eri tasolla kaikessa kouluksen suhteessa, että tämmöistä Itä-Suomen maalaispoikaa hirvittää.

Joulukuussa 2016 alkoi Oma Säästöpankin esimies- ja asiantuntijakoulutusohjelma, joka nykyisin tunnetaan paremmin nimellä OmaSp Master -koulutuksena.

Ennen ensimmäistä koulutuspäivää, muistan kuinka olin valvonut koko edellisen yön ja miettinyt uuden koulutuksen alkamista. Ajatukset sinkoilivat eikä nukkumisesta tullut yhtään mitään.

Minua yksinkertaisesti jännitti!

Olin aivan poikki, kun päivä Helsingissä alkoi, mutta sen päättyessä olin intoa täynnä.
Okei.. tottakai väsytti, mutta muistan kuinka päivästä keskusteltiin kurssitovereiden kanssa junassa ja tuumattiin… Olipa huikea päivä! Ja tätä samanlaista tykitystä se on ollut kurssipäivästä toiseen. Kiitos kaikille jotka olette osallistuneet koulutuksen valmisteluihin!

Koulutus on Tampereen yliopiston ja Oma Säästöpankin yhdessä räätälöimä koulutusohjelma. Merkittävin ero muihin koulutuksiin on mielestäni korkeakoulumainen lähestymistapa. Itse oppiminen, keskustelut ja kyseenalaistaminen. Meidät velvoitettiin pitämään oppimispäiväkirjaa, jo pelkästään se laittaa ajattelemaan asioita eri kantilta.

Mitä opin tänään? Millaisia vaikutuksia sillä olisi työyhteisössä? Miksi me teemme näin? Miksi emme voisi kokeilla jotain hullua?

Meidän on hyvä muistaa, että maailma muuttuu ympärillämme. Olemmeko tuudittautuneet vanhaan hyvään aikaa? HERÄTYS! Pankkimaailma on viiden vuoden päästä aivan erilainen kuin mitä se on nyt. Asiakaskäyttäytyminen muuttuu ja me yritämme sinnitellä ”vanhalla hyvällä mallilla”. Ollaan avoimia tulevaisuuden suhteen, jotta olemme voittajia myöhemminkin.

Kurssilla on ollut meitä Oma Säästöpankkilaisia ympäri konttoriverkoston. On ollut todella hienoa kulkea teidän kanssa tätä yhteistä matkaa, tutustua teihin ja saada vaikutteita omaan tekemiseen.

Olemme tutustuneet coaching-tapaamisissa toisiimme, niin että voisimme olla veljiä ja sisaruksia keskenämme. Voin rehellisesti sanoa, kerrankin olleeni itseäni paremmassa seurassa.

Olemme saaneet työnantajaltamme valtavasti uutta henkistä pääomaa käyttöömme. Tämä aineeton pääoma tarvitsee aika ajoin ruokkimista ja sen takia toivonkin, että työnantajamme velvoittaa meitä vierailemaan toistemme luona eri konttoreissa. Työyhteisön ylläpitäminen ja toisten toimintamallien näkeminen tuo uusia näkökulmia siihen omaan arkipäivän tekemiseen. Helposti kaikki aika menee kuitenkin siihen, että tehdään täysillä töitä omassa konttorissa.

Me kurssilaiset teemme nyt opinnäytetöitämme.

Haluan itse kiittää kaikki niitä konttoreita missä pääsin vierailemaan, otitte minut kaikkialla lämpimästi vastaan.

Uudella tarmolla ja upean työyhteisön tuella on helppoa palvella asiakkaita ja olla brändimme mukaisesti lähellä ja läsnä.

Oma Säästöpankki - Simo Hulkko

Simo Hulkko
talousasiantuntija


Juttu on alunperin julkaistu Oma Säästöpankin blogissa.

Mikäli haluat kehittää teidän organisaation tai omaa osaamista ota yhteyttä!