Tutkinto-ohjelmamme:
Johtamisen ja talouden tiedekunnassa järjestämme opetusta kolmessa tutkinto-ohjelmassa. Laaja-alaiset hallintotieteiden, kauppatieteiden ja politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmat tarjoavat hyvän pohjan, josta käsin tarkastella yhteiskunnan eri ilmiöitä. Opetamme ajattelemaan yhteiskuntien ja talouksien kehitystä hallinnon, liiketoiminnan ja politiikan muodostamana kokonaisuutena. Tiedekunnassamme voi suorittaa kandidaatin-, maisteri- ja tohtoritason tutkinnot.
Tutkinto-ohjelmamme ovat:
Opiskelijamme suuntautuvat kandidaattivaiheen puolivälissä johonkin tutkinto-ohjelman opintosuunnista. Opintosuunnat ovat hakukohteina myös maisterihaussa soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille.
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma koostuu kuudesta opintosuunnasta:
- markkinointi
- taloustiede
- vakuutus ja riskienhallinta
- yrityksen johtaminen
- yrityksen laskentatoimi
- yritysjuridiikka ja vero-oikeus
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma koostuu viidestä opintosuunnasta:
- hallintotiede
- julkisoikeus
- julkinen talousjohtaminen
- kunta- ja aluejohtaminen
- ympäristöpolitiikka ja aluetiede
Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmassa valittavia opintosuuntia on kaksi:
- valtio-oppi
- kansainvälisen politiikka
Johtamisen ja talouden tiedekunnan tietojohtamisen ja tuotantotalouden yksiköt tuottavat pääosan opetuksesta tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan hallinnoimiin tuotantotalouden ja tietojohtamisen tekniikan kandidaatin ja DI-tutkinto-ohjelmiin:
Maisteriopinnot:
Johtamisen ja talouden tiedekunnassa järjestämme tutkinto-ohjelmien maisterivaiheen opintosuuntien lisäksi myös erillisiä maisteriohjelmia, jotka johtavat ylempään korkeakoulututkintoon. Maisteriohjelmiin voit hakea kevätlukukausittain järjestettävässä maisterihaussa.
Suomenkielisiä maisteriohjelmiamme ovat:
Englanninkielisiä maisteriohjelmiamme ovat:
Maisteriohjelmat tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnassa:
Tohtoriohjelma:
Johtamisen ja talouden tiedekunnan tohtoriohjelmassa voi suorittaa jatkotutkintona hallintotieteiden tohtorin, kauppatieteiden tohtorin, yhteiskuntatieteiden tohtorin tai erityisestä syystä filosofian tohtorin tutkinnon. Hallintotieteiden, kauppatieteiden tai yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkintoa suorittamaan otettu voi ensin suorittaa lisensiaatin tutkinnon.
Tohtoriohjelmastamme valmistuneet tohtorit sijoittuvat liike-elämän sekä yksityisen ja julkisen talouden ja hallinnon johtamis- ja asiantuntijatehtäviin.
Tietojohtamisen ja tuotantotalouden tohtoriopinnot sisältyvät tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan teknis-taloudelliseen tohtoriohjelmaan. Tohtoriopintoja ohjaavat professorit vastaavat siitä, että väitöskirjatutkimukset ovat yhdenmukaisia myös johtamisen ja talouden tiedekunnassa tehtävän tutkimustyön kanssa.
Avoin yliopisto-opetus:
Avoin yliopisto-opetus on avointa kaikille, ilman pääsykokeita! Opiskelu antaa mahdollisuuden suorittaa tutkintojen osia yksittäisinä kursseina tai opintokokonaisuuksina
Tiedekunnassamme sinun on mahdollista tulla tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen valintaväylän kautta. Taloustieteen väylä edellyttää vähintään 60 opintopisteen suorittamista avoimessa yliopistossa ja kauppatieteiden muut suuntautumisvaihtoehdot kattava väylä edellyttää vähintään 90 opintopisteen laajuisia opintoja. Valinnassa ratkaisevat soveltuvien opintosuoritusten määrä ja opintomenestys. Yksityiskohtaiset valintakriteerit julkaistaan lokakuussa.
Myös politiikan tutkimusta ja hallintotieteitä voi opiskella avoimina yliopisto-opintoina. Näihin tutkinto-ohjelmiin on ollut jo aiemmin mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta vähintään 90 opintopisteen laajuisten opintojen suorittamisen jälkeen.
Kansainvälistyminen opintojen aikana:
Johtamisen ja talouden tiedekunnassa pidämme kansainvälisyyttä ja kansainvälisiä verkostoja tärkeänä osana koulutusta ja tutkimusta. Panostamme jatkuvasti kansainvälistymiseen ja toimimme yhteistyössä useiden ulkomaisten yliopistojen kanssa. Meillä on lähes sata omaa vaihtokumppania eri puolilla maailmaa. Näiden lisäksi osallistumme myös Erasmus -vaihto-ohjelmaan ja meillä on kahdenvälisiä sopimuksia muun muassa Intiaan, Kiinaan, Brasiliaan, Koreaan ja Venäjälle.
Vastaanotamme vuosittain noin 150 vaihto-opiskelijaa ja meiltä lähtee vaihtoon vuosittain noin sata opiskelijaamme.
Pääpainomme on tällä hetkellä opiskelijavaihdossa, mutta kehitämme myös tutkijavaihtoa.