Koulutus digitalisoituu yhteistyössä
Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat aloittaneet yhdessä koulutusten digitalisoinnin ja ketterän digiprosessin luomisen pilottien muodossa.
Kuudessa pilotissa tavoitteena on vahva digitalisoiminen, jotta osaamisen kehittäminen olisi mahdollisimman joustavaa ja yksilölliset elämäntilanteet huomioivaa. Keskiössä on vaikuttavuus, joustavuus ja pedagoginen laadukkuus. Lisäksi painotamme työmarkkinoiden tarvetta osaamisen päivittämiseen sekä monipuolista hyödynnettävyyttä. Kokonaisuudet pyritään rakentamaan niin, että osia voidaan hyödyntää niin tutkintokoulutuksessa kuin sen ulkopuolella.
Digitalisoimme sekä olemassa olevia että täysin uusia kokonaisuuksia, joista oppija pystyy valitsemaan omiin tarpeisiinsa sopivan koulutuksen tai koulutuksen osan kehittääkseen osaamistaan. Sisällöllisen digitalisoimisen lisäksi tavoitteenamme on luoda toimivia ja kustannustehokkaita digituotannon prosesseja myös tulevien koulutusten toteuttamiseen. Tästä esimerkkeinä ketterän prosessin luominen videoiden tekemiseen ja pedagogisesti toimivan toteutuksen tukeminen.
Toteutamme digipilotit yhteistyössä korkeakouluyhteisön pedagogisen tukitiimin ja digitiimin kanssa. Digipedagogisena asiantuntijana toimii Matleena Laakso ja tuotannollisen tuen osalta yhteistyökumppanina on Mediapolis. Kokonaisuudet toteutetaan vuoden 2020 aikana.
Monialaisuuden ytimet sote-integraatiossa
Koulutus voidaan toteuttaa monilta osin joustavasti verkossa ja se on mahdollisimman hyvin erilaisten osallistujien saavutettavissa. Teemat palvelevat erityisesti myös työelämässä olevia.
Ota yhteyttä:
Erityispedagogiikan opintokokonaisuus
Digitalisointia apuna käyttäen pyritään vastaamaan korkeakouluopiskelijoiden ja opettajien täydennyskoulutuksen monimuotoisiin tarpeisiin sekä luomaan yksilöllisiä opintopolkuja. Yksi osa koulutuksesta pyritään toteuttamaan englanniksi, jotta pystytään vastaamaan kansainväliseen kiinnostukseen aiheen ympärillä.
Ota yhteyttä:
Saavutettavuus digitaalisessa yhteiskunnassa
Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alalla toimivien järjestöjen ja yritysten sekä kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Koulutuksen osat soveltuvat kaikille alueille missä halutaan ottaa saavutettavuus osaksi osaamisen kehittämisen tarjontaa. Selkeimmät jo tunnistetut hyödyntämiskohteet ovat viestinnän, kielten, median ja ICT:n alueella.
Ota yhteyttä:
Koneoppiminen
Koulutuksen ansiosta osallistujien osaaminen tekoälyn osalta paranee huomattavasti. Koneellisen kääntämisen osuus täydentää kokonaisuutta erilaisesta lähtökohdasta, ja tarjoaa osaamista niin kieliasiantuntijoille kuin ohjelmoijille. Tavoitteena on avata koulutus myös korkeakouluyhteisön ulkopuolelle.
Ota yhteyttä:
Työhyvinvointi
Tavoitteena on hyödyntää opetuksessa uutta teknologiaa, uusia välineitä sekä uusia toteuttamistapoja ja kehittää uudenlaisia avauksia perusopetuksen ja täydennyskoulutuksen yhdistämiseksi.
Ota yhteyttä:
Bioinformatiikka
Tavoitteena on mahdollistaa osallistuminen opetukseen etänä, parantaa kurssin laatua oppimismateriaalien ja automatisoidun palautteen avulla sekä tehostaa opetusresurssin käyttöä siten, että oppijat hyötyvät siitä mahdollisimman paljon.
Ota yhteyttä: