Hyppää pääsisältöön
3 eri alan aikuista selässään reppu. Kuvassa teksti Ole ikuinen opiskelija

Jatkuva oppiminen

Jatkuvan oppimisen tarve vaikuttaa meihin kaikkiin ja muuttaa koko yhteiskuntaa enemmän kuin vielä uskommekaan. Haluamme herättää keskustelua jatkuvasta oppimisesta ja toivomme, että oppimisen ja koulutuksen tulevaisuutta pohtiessasi unohdat nykyiset käsityksesi korkeakoulutuksesta. Entä jos osaamista ei mitattaisikaan vain tutkinnoilla? Tai entäpä jos oppiminen tapahtuisikin erilaisilla avoimilla alustoilla? Voisivatko erilaiset osaajaverkostot toimia myös opettamistehtävissä? Mitä sinä ajattelet jatkuvan oppimisen ja koulutuksen tulevaisuudesta? Tervetuloa tutustumaan jatkuvan oppimisen alati kehittyvään maailmaan – toivottavasti tulevaisuudessa meistä jokainen on ikuinen opiskelija.

Haluamme herättää keskustelua jatkuvasta oppimisesta ja toivomme, että oppimisen ja koulutuksen tulevaisuutta pohtiessasi unohdat nykyiset käsityksesi korkeakoulutuksesta. Entä jos osaamista ei mitattaisikaan vain tutkinnoilla?

Suomessa on siirryttävä jatkuvan oppimisen aikaan – myös korkeakouluissa

Työelämän murros ei tapahdu joskus tulevaisuudessa. Muutos ja sen vaikutukset ovat jo täällä. Jotta työvoiman saatavuus ja hyvinvointiyhteiskuntamme jatkuvuus voidaan turvata, tarvitsemme rohkeita uudistuksia. Siksi olemme julkaisseet kannanoton suomalaisen korkeakoulutuksen uudistamisen puolesta.

Valmiita vastauksia ei vielä ole – ne on luotava yhdessä. Haluamme kannustaa kaikki yhteiskunnan toimijat mukaan viemään kansainvälisesti arvostettua korkeakoulutustamme uuteen aikaan.

Tutustu kannanottoonKatso tallenne "Ole ikuinen opiskelija" -tapahtumastaTampereen korkeakouluyhteisön kannanotto: ”Nykymuotoinen korkeakoulutus ei riitä ratkaisemaan osaamisvajetta”

Tule kehittämään kanssamme

Ratkaisuja emme löydä yksin. Puhalletaan siis yhteen hiileen ja kootaan niin oppijat, korkeakoulutus kuin työnantajat yhteiseen työhön jatkuvan oppimisen äärelle!

Headai:n logo

Osaamisen tunnistamista ja kehittämistä tekoälyn avulla

Pilotoimme Headai:n osaamisen tunnistamiseen keskittynyttä työkalua.

Haluatko osallistua osaamiseen liittyvien ratkaisujen kehittämiseen? Tule mukaan!

Lue lisää pilotistamme Headai:n kanssaLue, miten tekoäly sovittaa opiskelijoiden osaamisprofiilia työelämän tarpeisiin

Osaamisen ennakointiverkosto Pilkahdus

Verkoston tavoitteena on ymmärtää tulevaisuuden osaamistarpeita sekä löytää yhdessä ratkaisuja, miten niihin vastataan. Pilkahdus-työtä teemme yhteistyössä Pirkanmaan liiton kanssa.

Etsimme lisää työnantajaorganisaatioiden edustajia – tule mukaan!

Työnantajanäkyvyys-palvelukortti
Bazaar

Tervetuloa Bazaariin

Tule mukaan luomaan ratkaisuja osaamisen kehittämiseen ja hyödyntämiseen. Bazaarin avulla voit etsiä uusia kykyjä, koulutustilaisuuksia tai palveluja, jotka vastaavat tarpeitasi - tai selata innovaatiohaasteita, mahdollisia opinnäytetyöprojekteja tai projektien tehtäviä, jotka kiinnostavat sinua. Bazaar on markkinapaikka, joka esittelee Tampereen yliopistoyhteisön, sidosryhmiemme, alumnien ja työnantajien tarjoamia palveluja ja osaamista.

Bazaaria kehitetään parhaillaan, ja kutsumme sinut joukkoon mukaan!

Mies käyttää tietokonetta kuulokkeet päässsään.

Koulutus digitalisoituu yhteistyössä

Digitalisaatio mahdollistaa osaamisen kehittämisen joustavasti ja yksilöllisesti. Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat aloittaneet yhdessä koulutusten digitalisoinnin ja ketterät digipilotit.

Onnistumisia elävästä elämästä

Inspiroidu ja vaikutu kiinnostavista jatkuvan oppimisen henkilötarinoista! Löydä omaan kehittymiseesi vinkit ja uudet näkökulmat.

Työ oppimisen paikkana

”Ihminen ei ole ikinä valmis, vaan oppii aina uutta” -iskulause ohjaa lähihoitajasta sosionomiksi opiskelevan Jaana Kurkon jatkuvan oppimisen polkua.

Camilla Havanka kaulassaan pörröinen kaulahuivi

Yksilöllinen polku oppimismuotoilun edelläkävijyyteen

Camilla Havanka paketoi kauppaopistosta hankkimansa palveluiden tuotteistamis- ja kaupallistamisosaamisensa yliopisto-opinnoista kertyneisiin taitoihinsa ja myy nyt omaa osaamistaan.

Työelämä tarvitsee jatkuvaa oppimista

Mies ja ratas

Elinikäinen ohjaus ja tuki — yhdessä kohti tulevaisuutta

Jatkuva oppiminen muuttaa ajatuksiamme oman osaamisemme elinkaaresta. Koko elämä on oppimista. Tulevaisuudessa meistä jokainen tarvitsee myös elinikäistä ohjausta kasvun ja kehittymisen tukena.

Mies kuvaamassa

Pilotteja jatkuvan oppimisen hengessä

Lähdimme rohkeasti kokeilemaan koulutusten muuntamista sekä rakentamaan kohtaamispisteitä osaajien, opiskelijoiden ja organisaatioiden välille. Mietimme myös uusia tapoja tukea ja ohjata yksilöitä osaamisen kehittämisen eri vaiheissa. Lue lisää mitä kaikkea pilotoimme!

joukko ihmisiä

Kehitä osaamista

Korkeakouluyhteisömme tarjoaa useita valmiita täydennyskoulutuksia yksilöille, yrityksille ja organisaatioille. Yritykselle tai organisaatiolle räätälöidyt koulutuskokonaisuudet vuorostaan vastaavat organisaatiosi henkilöstön osaamisen kehittämisen täsmätarpeisiin.