Hyppää pääsisältöön

Uusiutuvat energiateknologiat

Uusiutuvat energiateknologiat -ryhmän (GoGreen) visiona on kehittää uusiutuvan energian teknologioita, joilla on parempi suorituskyky, kestävyys ja kustannustehokkuus, mikä edistää siirtymistä kohti kestäviä energialähteitä. Sähkökemian ja materiaalitieteen asiantuntemustamme hyödyntävä tutkimusryhmä keskittyy ensisijaisesti vihreän vedyn tuotannon ja sen johdannaisten kehittämiseen, energian varastointiratkaisujen ja huippuluokan energian muunnosteknologioiden edistämiseen. Tutkimustoimintamme kohdistuu vahvasti materiaalia lisääviin valmistusmenetelmiin, mukaan lukien mustesuihku- ja 3D-tulostus, innovatiivisten energialaitteiden valmistamiseksi. Lisäksi omistaudumme kestävien nanokomposiittimateriaalien kehittämiseen, joilla on parannettu sähkökemiallinen suorituskyky. Näitä materiaaleja ovat ionijohteet, ioni-elektronijohteet ja elektrokatalyytit, kaikki räätälöityinä edistyneille energiajärjestelmille. Lisäksi ryhmämme johtaa korroosion torjuntaan tarkoitettujen oksidikalvojen kehittämistä.  

Samanaikaisesti GoGreen-ryhmä on omistautunut energialaitteiden fysikaaliskemialliseen mallintamiseen hyödyntäen tekoälyä suunnittelemaan uusia energiamateriaaleja sekä prosesseja.  

Ryhmällämme on syvä osaaminen monenlaisissa teknologioissa, mukaan lukien keramiikkapohjaiset polttokennot, elektrolysaattorit, sähköisten polttoaineiden tuotanto (Power-to-X), väriaineherkistetyt aurinkokennot, perovskiitti-aurinkokennot, kiteiset piitä sisältävät aurinkokennot, akut, tribosähkö ja muut edistykselliset energiaratkaisut. Lisäksi tutkimme fyysistä ja kemiallista höyrypinnoitusta sekä materiaalia lisääviä valmistusmetelmiä.  

Ryhmä opettaa aktiivisesti kursseja, mukaan lukien "Materials for Energy Technologies” (Energiateknologioiden materiaalit) ja “Corrosion and Wear of materials” (Materiaalien korroosio ja kuluminen). Ryhmä on sitoutunut monimuotoisuuden, osallisuuden ja tasa-arvon periaatteisiin

Synthesis, production, modeling