Tutkijakoulun toiminta

Tampereen yliopiston tutkijakoulu on koko yliopiston kattava tutkijakoulutuksen asiantuntija. Tuemme väitöskirjatutkijoiden monipuolista ja monitieteistä osaamista ja työllistymistä. Tohtoriohjelmien kanssa tarjoamme systemaattista, ajantasaista ja korkeatasoista koulutusta kaikille yliopistomme tutkijoille uravaiheesta riippumatta.

Yliopistossamme väittelee vuosittain yli 200 tohtoria 23 tohtoriohjelmasta. Tuomme väitöskirjatutkijat yhteen kursseillamme sekä muissa monitieteisissä tapahtumissamme. Seuraamme Euroopan unionin ja kotimaisia linjauksia tutkijakoulutuksen tavoitteista ja suosituksista. Tampereen yliopistossa myös kutsumme tohtorin tutkintoa tekeviä väitöskirjatutkijoiksi EU:n suositusten mukaisesti.

Kursseillamme opit tunnistamaan ja kehittämään keskeisiä tutkija-, menetelmä- ja tutkimuseettisiä taitojasi. Vuosittain voit valita opintoihisi sopivia kursseja noin 50 joukosta, suomeksi ja englanniksi, lähiopetuksena tai verkossa. Kursseillamme ja muissa tilaisuuksissamme harjaannut monitieteiseen ja kansainväliseen työskentelyyn. Samalla käytännössä edistät oman väitöskirjasi valmistumista.