Hyppää pääsisältöön

TAIKOJA II 2018-2020

Tampereen yliopisto

TAIKOJA II -hanke toimii koordinoivana hankkeena erilaisille opetus- ja kulttuuriministeriön Taito-ohjelmaan valituille hankkeille. Ohjelma keskittyy aikuisväestön ICT-, numero- ja lukutaidon kehittämiseen esimerkiksi niiden väestöryhmien keskuudessa, jotka ovat tauon jälkeen palaamassa takaisin työelämään.   Koordinointihankkeen tehtävänä on verkottaa alueen toimijoita sekä viedä hankkeissa kehitettyjä toimintamalleja osaksi pysyviä koulutusrakenteita. Samalla pidetään esillä ohjelman keskeisiä perustaitoteemoja julkaisujen, selvitysten ja ohjelman tarpeista nousevan tutkimustyön avulla.

Tausta

TAIKOJA-koordinaatiohanke on toiminut opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoiman TAITO-ohjelman apuna levittämässä tietoa sekä päättäjien suuntaan että erilaisille alan toimijoille, joilla on mahdollisuus toteuttaa toimenpiteitä kohderyhmien, kuten maahanmuuttajien sekä muita perustaitoja ja tukea tarvitsevien työikäisten ryhmien parissa.  

Tietoa ja koordinaatiota tarvitaan, jotta hankkeissa ei tehtäisi päällekkäin samoja asioita, vaan voitaisiin oppia ja verkostoitua yhdessä. Tasapuolisten mahdollisuuksien turvaaminen on erittäin tärkeää nykypäivän yhteiskunnassa.  

Taito-ohjelmaan valittuja hankkeita ovat syksyllä 2018 esimerkiksi Taitotuunaajat, Oppimisvaikeuksista työpaikan osaamisvalmiuksiin, Digipolku töihin, Perustaidot haltuun, InPromptu Tukea digiosaamiseen, Vahvistu verkossa, Kansalaisen perustaidot, sekä Lukemattomat mahdollisuudet sekä useat muut ammatilliset yhteistyö- ja digitaitohankkeet.

Rahoituslähde

EU, ELY-keskus, Euroopan Sosiaalirahasto

Koordinoiva organisaatio

TRIM, Sivis Study Centre, Turku University of Applied Sciences (TUAS)

Yhteyshenkilöt

Mika Sihvonen

Yliopisto-opettaja, tutkijakoordinaattori

mika.sihvonen [at] uta.fi

+358 50 318 5898

 

Eeva Jeronen

Asiantuntija

eeva.jeronen [at] ok-sivis.fi

+358 40 717 7015

 

Ritva Hyttinen

Lehtori, Projektipäällikkö / Turku AMK -yhteyshenkilö

ritva.hyttinen [at] turkuamk.fi

+358 44 907 2891