Hyppää pääsisältöön
No smoking sign

SILNE-R

Tampereen yliopisto
KärkialueTerveys, Yhteiskunta

SILNE-R on Euroopan komission rahoittama kymmenestä Work Packagesta koostuva 3-vuotinen projekti (10/2015−9/2018), jonka tarkoituksena on tutkia miten nuorten tupakoinnin ehkäisemiseen tarkoitetut strategiat ja ohjelmat toimivat käytännössä ja miksi jotkin ohjelmat näyttävät vaikuttavan nuorten tupakointiin vain joissain ympäristöissä tai vain joihinkin ryhmiin.

Näitä kysymyksiä tutkitaan vertailemalla strategioita ja ohjelmia kansallisilla ja paikallisilla tasoilla Suomessa, Saksassa, Irlannissa, Alankomaissa, Belgiassa, Italiassa ja Portugalissa sekä eri tasoilla (maat, kaupungit, koulut). Menetelmänä käytetään ”realistista arviointia”. Uutta vertailukelpoista tietoa saadaan edellä mainituista maista koulukyselyllä (yhteensä noin 10 000 oppilasta) ja oppilaita sekä päättäjiä ja käytännön työtä tekeviä haastattelemalla. Myös ohjelmien kustannustehokkuutta arvioidaan.

Projektissa tuotetaan kustannustehokkaita, kontekstin huomioivia ja tasa-arvoon tähtääviä strategia- ja ohjelmasuosituksia päätöksentekijöille.

Aineistojen analysointi jatkuu kaikkien yhteistyökumppaneiden tahoilla; esimerkki ’Realist review’ -menetelmällä tehdystä tutkimuksesta.

Partnerit

Prof. Anton Kunst, University of Amsterdam (AMC)
Prof. Marc Willemsen, University of Maastricht (UNIMAAS)
Prof. Matthias Richter, Martin Luther University Halle-Wittenberg (MLU)
Prof. Vincent Lorant, Université Catholique de Louvain (UCL)
Prof. Amanda Amos, University of Edinburg (UEDIN) 
Prof. Arja Rimpelä, Tampere University (TAU)
Dr. Julian Perelman, National School of Public Health (NSPH)
Dr. Bruno Federico, University of Cassino (UCAS)
Prof. Luke Clancy, Tobacco Free Research Institute Ireland (TFRI)
Dr. Francisco Rodriguez Lozano, European Network of Smoking Prevention (ENSP)

 
 

EU_flag

Rahoituslähde

EU