Hyppää pääsisältöön

Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRI

Rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRI on monitieteinen ja kansainvälinen tutkimuskeskus, joka tekee korkeatasoista sotiin, konflikteihin ja rauhanprosesseihin liittyvää tutkimusta. Keskeistä on konfliktien ratkaisuvaihtoehtojen, välitystoiminnan mahdollisuuksien sekä rauhan- ja sovitteluprosessien analysointi. TAPRIn tutkijat toimivat osaamisensa pohjalta asiantuntijoina eri viranomaisille ja osallistuvat yhteiskunnalliseen keskusteluun, mihin liittyy yhteistyö tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja eri oppilaitosten kanssa. TAPRI antaa myös rauhan- ja konfliktintutkimukseen liittyvää tutkintoon johtavaa opetusta.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

TAPRIn tavoitteita ovat laadukas monitieteinen tutkimus, korkeatasoisen opetuksen tarjoaminen maisteri- ja tohtoritasolla, sekä laaja-alainen yhteiskunnallisen vaikuttavuus. Näillä tavoin TAPRI edistää konfliktien rauhanomaista muutosta yhteiskunnassa.

Ryhmän muut jäsenet

Tutkimusjohtaja: Tarja Väyrynen.

Vanhempi Tutkijat: Élise Feron, Robert Imre, Anitta Kynsilehto, Marko Lehti, Eeva Puumala.

Tutkijat: Prince Agyei, Rasmus Bellmer, Bram De Smet, Zahra Edalati, Ihntaek Hwang, Cæcilie Svop Jensen, Bruno Lefort, Karim Maïche, Frank Möller, Angel Iglesias Ortiz, Kari Paasonen, Samu Pehkonen, Vadim Romashov, Anna Sofia Suoranta, Ilaria Tucci, Salome Tuomaala-Özdemir, Sofiya Voytiv.

Emerita: Tuomo Melasuo, Unto Vesa.

 

Yhteyshenkilöt

Tarja Väyrynen

TAPRIn Tutkimusjohtaja

tarja.vayrynen [at] tuni.fi

+358401904097