Hyppää pääsisältöön

PlanCity - Maankäytön LEAN-prosessit kiinteistökehittämisen innovaatioiden mahdollistajana

Tampereen yliopisto
KärkialueYhteiskunta, Tekniikka

Kehitämme uutta maankäytön suunnittelujärjestelmää, joka perustuu arvon yhteisluontiin ja verkostojohtamiseen. Aihe on hyvin ajankohtainen, kun maankäyttö- ja rakennuslakia Suomessa ollaan uudistamassa. 

PlanCity-loppuseminaari

Paidia-areenalle saapui viitisenkymmentä kaavoituksen ja maankäytön asiantuntijaa, kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyökumppaneille!

Blogi: Hyödynnätkö datasi - vai pölyttyykö se arkistoissa?

Blogi: Maankäytön suunnittelun uusi koulukunta

Blogi:Hanke, asemakaavoittajan paras kumppani

Kaavoituksesta yhteiskunnan muutosajuri

"Nyt tarvitaan ainoastaan rohkeutta muuttaa toimintatapoja, jotka eivät enää vastaa riittävän hyvin nykymaailman tarpeita", totesivat Panu Lehtovuori ja Ari Ahonen Maaseudun tulevaisuudessa keväällä 2020.

Asuntosäätiö mukana PlanCity-hankkeessa: Tavoitteena lisätä ketteryyttä kaupunkikehitykseen

Maankäytön prosessien kehittäminen nopeuttaisi asuntojen rakennuttamista ja alueiden valmistumista sekä vaikuttaisi asumisen hintaan. Asuntosäätiö on mukana Tampereen yliopiston PlanCity-tutkimushankkeessa, jossa tavoitellaan suomalaisen maankäytön suunnitteluprosessin tehostamista.

PlanCityn tavoitteena maankäytön suunnitteluprosessin tehostus

Tampereen yliopiston PlanCity-tutkimushanke haluaa mullistaa suomalaisen maankäytön suunnitteluprosessin. PlanCityn mukaan maankäytön suunnittelun painopiste täytyy siirtää tulevaisuuteen ja sen pitää toimia aiempaa ketterämmin.

Pääkirjoitus 21.3.2021: Kaavoitus on kaupungin kehityksen kaasu ja jarru

Kuopion kannattaa ottaa oppia Tampereen yliopiston tutkimushankkeesta PlanCity. Se tuo maankäytön suunnittelufilosofiaksi ajatusta, jonka mukaan monimutkaiset järjestelmät kaipaavat yksinkertaisia sääntöjä. Kaavoituksen tulee olla ennakoitavaa, mikä tekee siitä luotettavaa – ja sujuvaa.