Hyppää pääsisältöön

Päätöksentekolaboratorio (DMLab)

Tampereen yliopisto
 
Kansallinen infrastruktuuri
Keskustakampus
OsoiteKalevantie 4, D-osa huone D210
Tampere
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Tilat ovat esteettömät

Tutkimuspalvelut

Tarjoamme tutkimuspalveluita myös yliopiston ulkopuolisille organisaatioille ja yrityksille. Teemme kokeellista tutkimusta sekä kyselytutkimuksia omasta rekisteröidystä osallistujatietokannasta käsin ja tutkimukseen osallistujien anonymiteetti on suojattu.

Mikäli haluat järjestää kokeen DMlabissa, voit lähettää meille pyynnön sähköpostitse osoitteeseen dmlab [at] tuni.fi ja olemme sinuun yhteydessä.

Käyttöehdot

  • Tutkimuseettisten periaatteiden kunnioitus
  • Osallistumispalkkio laboratoriokokeisiin osallistuville henkilöille
  • Tietoinen suostumus osallistujilta kokeeseen osallistumisesta, erityisesti henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä koskien (GDPR)
  • DMLabin maineen ylläpito

Osallistujien rekrytointi

Päätöksenteon tutkimiseen tarvitaan tutkimusaineistoksi tavallisten ihmisten päätöksiä. Kutsumme tutkimuksiimme sähköpostitse vapaaehtoisia henkilöitä, jotka ovat rekisteröineet osallistujarekisteriimme.

Osallistuminen on aina vapaaehtoista ja laboratoriossa järjestetyistä kokeista maksetaan aina palkkio. Palkkion suuruus riippuu tutkimuksen yksityiskohdista.

Rekisteröidy osallistujaksi ja osallistu päätöksentekokokeisiin

Mitä on kokeellinen yhteiskuntatutkimus?

Teemme kokeellista tutkimusta, jotta voimme paremmin ymmärtää, kuinka ihmiset ja instituutiot toimivat.

Kokeellisella yhteiskuntatutkimuksella tutkitaan ilmiöitä, ei yksilöitä, tarkasti rakennetuissa ja kontrolloiduissa ympäristöissä laboratoriossa. Päätöksenteko on anonyymiä ja aineisto analysoidaan aina ryhmätasolla. Päätöksillä on usein seurauksia: ne vaikuttavat esimerkiksi osallistujien palkkioihin.

Kokeissa ei saa antaa väärää informaatiota, mikä sitoo niin tutkijoita kuin osallistujia.

Miten voin osallistua?

Rekisteröitymällä vapaaehtoiseksi tulet saamaan kutsuja erillisiin tutkimuksiin. Saatuasi kutsun tutkimukseen, voit valita sinulle parhaiten sopivan ajan ja ilmoittautua osallistujaksi. Saavuthan aina ajoissa paikalle!

Mistä lisätietoja?

Rektytointisivustolta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Samalta sivustolta löydät myös laboratorion säännöt sekä tietosuojaselosteen.

DMLabin logo.