sun

Hybrid Solar Cells (HSC)

Tiedekunta tai koulutusyksikkö: Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta | Organisation sub unit: Materiaalitiede ja ympäristötekniikka | Tieteenala: Kemia ja uudet materiaalit
Perovskite solar cell

Tiimin tavoitteena on kehittää uusia toiminnallisia materiaaleja ja laitearkkitehtuureja kiihdyttämään uusien aurinkokennoteknologioiden laajamittaista käyttöönottoa kestävän kehityksen mukaiseen energiantuotantoon. Monialainen tutkimuksemme yhdistää kemian, fotoniikan, materiaalitekniikan ja laitesuunnittelun.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

Aurinkokennotiimi perustettiin vuonna 2018. Tiimin taustalla on yli 10 vuoden kokemus aurinkokennotutkimuksesta sekä vielä pidemmät perinteet valokemian tutkimuksesta.

Aurinkokennotiimin päätavoite on uusien ja edullisten materiaalien kehittäminen, joista on mahdollista valmistaa ympäristöystävällisiä ja tehokkaita aurinkokennoja tulostettavan elektroniikan menetelmin. Tutkimme perovskiitti-, väriaine- sekä seosliitoskennoja (esim. P3HT:PCBM).

Tämänhetkinen tutkimuksemme keskittyy valoaktiivisten materiaalien ja aukonkuljetusmateriaalien suunnitteluun, synteesiin ja niiden testaamiseen. Hyötysuhteen parannukset saavutetaan vahvalla teoriaosaamisella yhdistettynä mittauksiin ja materiaalien karakterisointiin.

Käytössämme on huipputason laboratoriot, joihin kuuluvat muun muassa puhdastilat, typpikaapit, ja standardisoitu AAA-luokan aurinkosimulaattori.

 

Ryhmän johtaja

Projektit

Uutisia