Projekti

Fostering the Urban food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation, FUSILLI

FUSILLI:n tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa kestäviä systeemisiä ratkaisuja kaupunkien ja niitä ympäröivien alueiden ruokajärjestelmiin. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi 12 Euroopan kaupunkia - San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Tampere (Suomi), Ateena (Kreikka) and Rooma (Italia) - yhdistävät voimansa muodostaen verkoston, jossa jaetaan kokemuksia, tietoa ja parhaita käytäntöjä. Kaupungit tuovat ruoan osaksi kaupunkitason toimenpideohjelmaa ja luovat mahdollisuuksia ruokajärjestelmän muutokseen kohti kestäviä, terveellisiä ja kattavia systeemejä. Verkoston avulla kaupunkeja rohkaistaan kehittämään innovatiivisia ja persoonallisia käytänteitä asukaslähtöisesti.

FUSILLI:n perustana toimivat 12 kaupungin Food 2030 Living Labit: Jokainen kaupunki kehittää avoimen Living Lab -innovaatioekosysteemin, jonka tavoitteena on toteuttaa erilaisia innovatiivisia toimia ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mukaan lukien tuotanto ja jalostus, jakelu ja logistiikka, kulutus, ruokahävikki ja jätteen käsittely sekä hallinto. FUSILLI –yhteisön ja kaupunkitason ruokasuunnitelmien tuella kumppanit määrittävät olemassa olevat parhaat käytännöt ja tukevat siten osallistuvia Living Labeja, niihin liittyviä aloitteita ja päättäjiä kestävien ruokajärjestelmien kehittämisessä.

Tavoite ja tehtävät

Edistää kaupunkien ruokajärjestelmien kestävyyttä innovatiivisten Living Lab -toteutusten kautta.

Rahoituslähde

H2020

Yhteyshenkilöt

Ella Kallio
etunimi.sukunimi [at] tuni.fi