Hyppää pääsisältöön

CIVIT - immersiiviset visuaaliset teknologiat

Tampereen yliopisto
KärkialueTekniikka

CIVIT on immersiivisten visuaalisten teknologioiden tutkimusinfrastruktuuri Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Tuotamme uusinta tutkimustietoa ja asiantuntijuutta nousevalla alalla. Immersiivisissä teknologioissa yhdistyvät todentuntuinen ja luonnollinen käyttäjäkokemus sekä interaktiivisuus.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

CIVITin tavoite on kehittää immersiivisten visuaalisten teknologioiden tutkimuskenttää sekä luoda uusia sovelluksia. Tarjoamme infrastruktuurin, joka mahdollistaa uudenlaisten visuaalisten teknologioiden uraauurtavan kehityksen sekä Suomessa että kansainvälisesti. 

Erityisosaamisalueisiimme kuuluu 3D-sisällön edistynyt visualisointi, 3D-videon ja -audion kaappaus, immersiiviset näytöt sekä immersiivinen käyttäjäkokemus. CIVITin tiloja ja laitteistoja voivat hyödyntää korkeakouluyhteisön opiskelijat ja henkilökunta, sekä yritykset.

Yritykset voivat hyödyntää tutkimusosaamistamme ja tilojamme joko yhteistyöprojekteissa CIVITin kanssa tai omissa hankkeissaan. Teemme yhteistyötä myös muiden tutkimuslaitosten ja organisaatioiden kanssa, jotka toimivat mm. virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden, kuvantamisen ja kuvaan perustuvan käyttäjäkokemuksen parissa.

Yrityspalveluihimme kuuluvat tutkimusprojektit, välinevuokraus sekä Proof-of-Concept-palvelut (nopeisiin tuloksiin keskittyvät lyhyen aikavälin projektit).

Voit lukea nettisivuiltamme lisää CIVITin tutkimusprojekteista, toiminnasta ja palveluista.