Hyppää pääsisältöön

Alueellisen kehittämisen tutkimusryhmä (Sente)

Alueellisen kehittämisen tutkimusryhmä (Sente) on erikoistunut kaupunki- ja aluekehityksen ja -kehittämisen tutkimukseen. Senten tutkimustoiminta kohdistuu yleisellä tasolla seuraaviin teemoihin: kaupunki- ja aluekehitys ja -kehittäminen, innovaatiopolitiikka, innovaatioympäristöt ja -järjestelmät, johtajuus ja johtaminen kaupunki- ja aluekehittämisessä, verkostot ja yhteisöt innovaatiojärjestelmissä ja aluekehittämisessä.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

Senten tavoitteena on vahvistaa aluekehityksen ja -kehittämisen kansainvälistä teoriaperustaa erityisesti toimijuuden osalta ja tukea alueiden ja kaupunkien kehitystä ja kehittämistoimintaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Ryhmä on toteuttanut kymmeniä tutkimusprojekteja perustamisensa jälkeen (1998). Ryhmän tutkimustyölle on ominaista pitkäjänteinen kansainvälinen yhteistyö.

Sente on joko johtanut tutkimusta tai toteuttanut Suomen osuuden yhteensä 12 kansainvälisessä projektissa. Kansainvälisiä projekteja ovat rahoittaneet muiden muassa EU, pohjoismaiset tiederahoittajat, SA, Tekes ja Länförsäkningar.

Yhteyshenkilöt

Markku Sotarauta

Professori

markku.sotarauta [at] tuni.fi

+358 40 190 4004

 

Jari Kolehmainen

Tutkimusjohtaja

jari.kolehmainen [at] tuni.fi