Projekti

6AIKA: Virtual Writers´ Room

Euroopan sosiaalirahasto

Virtual Writers´ Room -hankkeen tavoitteena on kouluttaa nuoria, vaikeassa työllistymistilanteessa olevia käsikirjoittajia työskentelemään ammattimaisissa writers´roomeissa eli käsikirjoitusryhmissä. Tämä uudenlainen koulutus perustuu av-alalla tunnistettuun ongelmaan, että sarja- ja ryhmäkirjoittamisen osaajia ei ole tällä hetkellä riittävästi.

Hankkeen tavoitteena on tuoda writers´room -työskentelyyn mukaan digitaalisten työvälineiden käyttö laajassa
mittakaavassa. Hankkeen aikana kehitettävällä Virtual Writers´ Room -metodilla voidaan siirtää perinteinen writers´
room virtuaaliseen tilaan ja näin mahdollistetaan käsikirjoitusryhmän työskentely pitkienkin etäisyyksin päästä.

Tavoite ja tehtävät

Virtual Writers´ Room -hankkeen tavoitteena on kouluttaa 18-29 -vuotiaita, vaikeassa työllistymistilanteessa olevia käsikirjoittajia työskentelemään käsikirjoitusryhmissä. Tämä uudenlainen koulutus antaa 6Aika-kaupunkien nuorille käsikirjoittajille mahdollisuuden kehittää ryhmä- ja sarjakirjoittamisen osaamista sekä digitaalisten työvälineiden käyttöä.

Kaksivuotisen hankkeen aikana kehitettävällä Virtual Writers´ Room -metodilla voidaan siirtää perinteinen writers´ room virtuaaliseen tilaan ja näin mahdollistetaan käsikirjoitusryhmän työskentely pitkienkin etäisyyksin päästä. Lisäksi hankkeessa järjestetään Master Class -tapahtumia, joissa nostetaan esille sarja- ja ryhmäkirjoittamisen ajankohtaisia teemoja. Tapahtumissa kohtaavat käsikirjoittajat, tuotantoyhtiöt, rahoittajat ja alan oppilaitokset.
Hankkeessa mukana: Metropolia Ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja) ja Tampereen ammattikorkeakoulu. Yhteistyökumppaneina Yle Draama ja Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.

Facebook: www.facebook.com/VWR2018
Instagram: virtual_writers_room_2018  
Twitter: virtual_writers_room_2018

Rahoituslähde

ESR 2014-2020

Koordinoiva organisaatio

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)

Yhteyshenkilöt

Teppo Nuutinen
teppo.nuutinen [at] tamk.fi