Projekti

6Aika: HIPPA - Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla

Hanke kehittää älykästä palveluasumista ja tukea tarvitsevien ihmisten kotona asumista 6Aika-kaupungeissa. Kaupungit ja ammattikorkeakoulut auttavat yrityksiä tuottamaan älykkäitä tuotteita ja palveluja seuraavasti:
- yrityksille tarjotaan yhteiskehittelyprosesseja, joissa yritysten, kaupunkien ja ammattikorkeakoulujen asiantuntijat sekä tukea tarvitsevat kotona asuvat, palveluasumisen asukkaat ja heidän läheisensä nostavat yhdessä esille älykkään asumisen kehittämistarpeita ja tuottavat niihin ratkaisuja. Prosesseissa yhdistetään hyvinvointi-, rakennus-, tietoverkko- ja liiketoiminta-alojen osaaminen.
- yrityksille tarjotaan tuotteiden ja palvelujen testaus- ja referenssipalveluja hyödyntämällä ja kehittämällä olemassa olevia digitaalisia ympäristöjä.
- yrityksiä sparrataan tuotteiden ja palveluiden viemiseksi kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille.
- uusien yritysten syntyä tuetaan yhdessä yrityspalvelujen kanssa.

Tavoite ja tehtävät

Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hanke kehittää älykästä palveluasumista ja tukea tarvitsevien ihmisten kotona asumista 6Aika-kaupungeissa.

Hankkeen päätoteuttaja on Metropolia ammattikorkeakoulu, TAMK toimii hankkeessa  osatoteuttajana. Muut partnerit ovat Oulun ammattikorkeakoulu sekä Helsingin kaupunki ja Oulun kaupunki.

TAMK kytkee hankkeeseen monialaisesti asiantuntijuutta sekä sote-alalta, yrittäjyydestä (Y-kampus), rakentamis- ja arkkitehtikoulutuksesta sekä liiketaloudesta. Autenttisen testaus- ja tuotekehittely-ympäristön Pirkanmaalla tarjoaa mm. Pirkanmaan Senioripalvelut Oy. Lisäksi yhteistyökumppaneina ovat Tampereen kaupunki (ikäihmisten ja asumispalvelut), Business Tampere, Health Hub, Smart Tampere.  

Hanke toteutetaan yhteistyössä palveluasumista sekä digitaalisia tuotteita ja palveluja kehittävien yritysten, yrittäjäjärjestöjen, tutkimuslaitosten ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Rahoituslähde

EAKR 2014-2020

Yhteyshenkilöt

Tarja Heinonen
tarja.heinonen [at] tamk.fi