Hyppää pääsisältöön

Yritysjuridiikka ja vero-oikeus, Kauppatieteiden maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Yritysjuridiikka ja vero-oikeus yritystoiminnan ytimessä

Yhdistä kauppatieteellisen ja oikeustieteellisen koulutuksen vahvuudet.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Kauppatieteiden maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Yritysten toimintaympäristöä ja päätöksentekoa määrittävät niin kansallisessa kuin kansainvälisessäkin toimintaympäristössä oikeudelliset ja taloudelliset reunaehdot. Oikeudellisten reunaehtojen ymmärtäminen ja niihin liittyvien oikeudellisten mahdollisuuksien ja riskien hallinta on keskeinen osa yrityksen päätöksentekoa. Yritysjuridiikan ja vero-oikeuden opintosuunnan opinnoissa yhdistyvät kauppatieteellisen ja oikeustieteellisen koulutuksen vahvuudet työmarkkinoiden vaatimuksia vastaavaksi juridiseksi erityisosaamiseksi. 

Opintosuunnassa on kaksi erikoistumisvaihtoehtoa: yritysjuridiikka ja vero-oikeus. 

Yritysjuridiikan opinnot tarjoavat laaja-alaista ja syvällistä osaamista erityisesti sopimus- ja työoikeudesta sekä yhtiö- ja rahoitusoikeudesta. Tällaista asiantuntemusta tarvitaan muun muassa yrityksen johtamisessa ja yrittäjyydessä, henkilöstöhallinnossa, pankki- ja vakuutusyhtiöissä sekä tilintarkastustehtävissä. 

Vero-oikeuden opinnot tähtäävät laaja-alaiseen ja syvälliseen vero-oikeudelliseen osaamiseen kansainväliseen verotukseen ja yritysverotukseen painottuen. Vero-oikeuden opiskelijat työllistyvät asiantuntija- ja johtotehtäviin kansainvälisten tilintarkastusyhteisöjen, yritysten, järjestöjen ja Verohallinnon palvelukseen. 

Yritysjuridiikan ja vero-oikeuden opintosuunnasta valmistuneiden opiskelijoiden työmarkkinatilanne on erinomainen. Maisterikoulutuksen opintojen lisäksi oman osaamiskokonaisuutesi rakentamisessa voit hyödyntää laajasti kauppatieteiden ja koko Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa.