Hyppää pääsisältöön
SHLM sairaanhoitaja keskustelee puhelimessa asiakkaan kanssa

Yleislääketieteen erikoislääkärikoulutus

Tampereen yliopisto

Erikoistu Tampereella

Tampereen yliopisto on Suomen toiseksi suurin lääketieteen ammatillisen jatkokoulutuksen tarjoaja.

Erikoislääkärikoulutus on lääketieteen ammatillista jatkokoulutusta, jonka käytännön toteutuksesta vastaavat yliopistot. Koulutuksen ohjausvastuu on sosiaali- ja terveysministeriöllä.

Erikoisalat ja vastuuhenkilöt Tampereen yliopistossa

Voit tutustua erikoisaloihin ja testata soveltuvuuttasi eri aloille Lääkäriliiton erikoisalani-palvelussa. Erikoislääkärien tarpeesta tulevaisuudessa voit lukea sosiaali- ja terveysministeriön raportista "Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutustarpeen arviointi vuoteen 2030".

Teoriakoulutus

Yleislääketieteen erikoislääkärin koulutusohjelmaan kuuluu kliinisten palvelujen lisäksi teoriakoulutusta, josta osan pitää olla yliopiston järjestämää koulutusta.

Tarkempi koulutuksen sisältökuvaus opinto-oppaassa.

Yliopiston järjestämistä koulutustilaisuuksista ilmoitetaan näillä verkkosivuilla sekä suoraan sähköpostitse niille, jotka ovat itse ilmoittautuneet YLE-ERIKOISTUVAT -sähköpostilistalle.

 

Yleislääketieteeseen erikoistuville tiedotteet sähköpostilistan kautta

Yliopisto tiedottaa yleislääketieteen koulutustilaisuuksista ja mahdollisista muista erikoistumiseen liittyvistä asioista sähköpostitse. Jos haluat tiedotteet itsellesi, liity postituslistalle.

Postituslistalle liittyminen ja listalta poistuminen

Listalle liittyminen ja siitä poistuminen suositellaan tehtäväksi listan internetsivuston kautta osoitteessa https://lists.tuni.fi/mailman/listinfo/yle-erikoistuvat

Osallistuminen yleislääketieteen kongressiin

Tampereen yliopiston yleislääketieteen erikoistumisohjelma edellyttää osallistumista vähintään yhteen yleislääketieteen alan tieteelliseen kokoukseen tai kongressiin, joka voi olla kansallinen tai kansainvälinen.

Kotimaassa järjestetään vuosittain moniammatilliset perusterveydenhuollon tutkimuksen päivät, joissa esitellään meneillään olevia tutkimuksia. Pohjoismainen kongressi järjestetään joka toinen vuosi, Euroopan yleislääketieteen kongressi joka toinen vuosi ja maailmankongressi joka kolmas vuosi.