Tampereen yliopiston valintakokeet

Tältä sivulta löydät tarkempia tietoja Tampereen yliopiston valintakokeisiin osallistumisesta. Yleistä infoa ja tietoa valintakokeiden yksilöllisistä järjestelyistä löydät sivulta Valintakokeet.

Huom. Yliopistot ovat yhdessä linjanneet, että kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa. Suunnitelma on tehty ottaen huomioon vallitseva pandemiatilanne ja sen edellyttämät turvajärjestelyt. Jos viranomaiset antavat kevään aikana koronatilanteeseen liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat valintakokeiden järjestämiseen, hakijoille tiedotetaan siitä erikseen. Lue Unifin uutinen ja Tampereen yliopiston tiedote aiheesta. Tutustu myös usein kysytyimpiin kysymyksiin.

Hakijoiden tulee noudattaa valintakokeisiin osallistuessaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja turvallisuusohjeita, jotka yliopistot ovat yhdessä laatineet kaikille hakijoille. Tutustu turvallisuusohjeisiin.

(Päivitetty 15.3.2021)

 

Tarkasta hakukohteesi valintaperusteista, tuleeko sinun osallistua valintakokeeseen. Alta löydät ohjeet kokeisiin osallistumisesta.

  1. Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita. Tarkasta hakukohteesi valintaperusteista, miten ja millä aikataululla mahdollinen kutsu lähetetään.
  2. Saavu ajoissa koepaikalle! Tiedon valintakokeen ajankohdasta löydät kunkin hakukohteen valintaperusteista. Tarkemman tiedon koesalistasi saat sivulta Salijaot yliopiston valintakokeissa viimeistään päivää ennen valintakoetta. Seuraa opasteita ja varaa riittävästi aikaa oikean koesalin löytämiseen. Kokelaita aletaan päästää koesaleihin yleensä 1530 minuuttia ennen kokeen suunniteltua alkamisajankohtaa.
  3. Ota mukaasi valokuvalla varustettu henkilötodistus (henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä tavalliset kirjoitusvälineet ja kuulakärkikynä vastauslomakkeen allekirjoitusta varten. Omien muistiinpanojen ja muiden papereiden tuonti saliin on kielletty. Osassa kokeista täytyy täyttää optinen lomake, jolloin lyijykynän tulee olla riittävän pehmeä (HB tai 2).
  4. Osassa valintakokeita on erillisiä ohjeita mukaan otettavien tavaroiden tai esimerkiksi eväiden suhteen. Mahdolliset lisäohjeet valintakoetta varten löydät ko. hakukohteen valintaperusteista. Perehdy näihin huolellisesti. DIA-valintakokeiden tarkemmat ohjeet löydät alempaa tältä sivulta.
  5. Kun olet katsonut salijakosivulta, millä kampuksella ja missä rakennuksessa kokeesi on, perehdy yhteystietoihin ja kulkuohjeisiin kampuksille: Keskustakampus, Hervannan kampus ja Kaupin kampus.

Mikäli saavut valintakokeeseen omalla autolla, varaa riittävästi aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Huomaa, että Tampereella on käynnissä mm. raitiotien rakentaminen ja muita isoja työmaita, jotka aiheuttavat muutoksia ja voivat hidastaa matkantekoa. Katso myös VR:n ja Matkahuollon sivut sekä Tampereen kaupunkiliikenteen reittihaku.

Tampereen yliopiston kevään 2021 valintakoeaikatauluTietoa ja ohjeita valintakokeisiin osallistumisestaSalijaot yliopiston valintakokeissa

DI-valintakokeiden tarkempi ohjeistus

Diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalintaan kuuluvien DI-hakukohteiden tarkempi valintakoeohjeistus 2021 julkaistaan kevään aikana (pdf).

(Ohjeistus ei koske arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin valintoja. Arkkitehtuurin ennakkotehtävien perusteella jatkoon päässeille lähetetään valintakoeopas.)