Tampereen yliopiston valintakokeet

Koronavirus on aiheuttanut huolta Tampereen yliopiston kevään 2020 valintakokeiden järjestämisestä. Tämänhetkisen tiedon mukaan valintakokeet järjestetään suunnitellusti. Tampereen yliopisto kuitenkin seuraa tilannetta ja tekee varautumissuunnitelmaa yhteistyössä muiden yliopistojen kanssa mahdollisten muutostarpeiden osalta. Lopullinen tilannearvio tehdään joka tapauksessa vasta lähempänä valintakokeita. Tampereen yliopisto noudattaa koronaviruksen torjumisessa ajantasaisia viranomaisohjeita. (päivitetty 11.3.2020)

Tältä sivulta löydät tarkempia tietoja Tampereen yliopiston valintakokeisiin osallistumisesta. Yleistä infoa ja tietoa valintakokeiden yksilöllisistä järjestelyistä löydät sivulta Valintakokeet.

Tarkasta hakukohteesi valintaperusteista, tuleeko sinun osallistua valintakokeeseen. Alta löydät ohjeet kokeisiin osallistumisesta.

  1. Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua, ellei valintaperusteissa toisin mainita. Tarkasta hakukohteesi valintaperusteista, miten ja millä aikataululla mahdollinen kutsu lähetetään.
  2. Saavu ajoissa koepaikalle! Tiedon valintakokeen ajankohdasta löydät kunkin hakukohteen valintaperusteista. Tarkemman tiedon koesalistasi saat sivulta Salijaot yliopiston valintakokeissa viimeistään päivää ennen valintakoetta. Seuraa opasteita ja varaa riittävästi aikaa oikean koesalin löytämiseen. Kokelaita aletaan päästää koesaleihin yleensä 15-30 minuuttia ennen kokeen suunniteltua alkamisajankohtaa.
  3. Ota mukaasi valokuvalla varustettu henkilötodistus (henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä tavalliset kirjoitusvälineet ja kuulakärkikynä vastauslomakkeen allekirjoitusta varten. Omien muistiinpanojen ja muiden papereiden tuonti saliin on kielletty. Osassa kokeista täytyy täyttää optinen lomake, jolloin lyijykynän tulee olla riittävän pehmeä (HB tai 2).
  4. Osassa valintakokeita on erillisiä ohjeita mukaan otettavien tavaroiden tai esimerkiksi eväiden suhteen. Mahdolliset lisäohjeet valintakoetta varten löydät ko. hakukohteen valintaperusteista. Perehdy näihin huolellisesti. DIA-valintakokeiden tarkemmat ohjeet löydät alempaa tältä sivulta.
  5. Kun olet katsonut salijakosivulta, millä kampuksella ja missä rakennuksessa kokeesi on, perehdy yhteystietoihin ja kulkuohjeisiin kampuksille: Keskustakampus, Hervannan kampus ja Kaupin kampus.

Mikäli saavut valintakokeeseen omalla autolla, varaa riittävästi aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Huomaa, että Tampereella on käynnissä mm. raitiotien rakentaminen ja muita isoja työmaita, jotka aiheuttavat muutoksia ja voivat hidastaa matkantekoa. Katso myös VR:n ja Matkahuollon sivut sekä Tampereen kaupunkiliikenteen reittihaku.