Tampereen yliopiston valintakokeet

Huom! Nämä ohjeet koskevat vuoden 2021 hakua. Päivitämme tiedot vuoden 2022 osalta lokakuun loppuun mennessä.  

Tältä sivulta löydät tarkempia tietoja Tampereen yliopiston valintakokeisiin osallistumisesta. Tätä sivua päivitetään kevään aikana ennen valintakokeita, kun ohjeet tarkentuvat. Tutustu ohjeisiin huolellisesti ja seuraa päivityksiä. Yleistä infoa ja tietoa valintakokeiden yksilöllisistä järjestelyistä löydät sivulta Valintakokeet. (Sivua päivitetty 17.5.2021.)

Huom. Yliopistot ovat yhdessä linjanneet, että kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa. Suunnitelma on tehty ottaen huomioon vallitseva pandemiatilanne ja sen edellyttämät turvajärjestelyt. Jos viranomaiset antavat kevään aikana koronatilanteeseen liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat valintakokeiden järjestämiseen, hakijoille tiedotetaan siitä erikseen. Lue Unifin uutinen ja Tampereen yliopiston tiedote aiheesta. Tutustu myös usein kysytyimpiin kysymyksiin.

Hakijoiden tulee noudattaa valintakokeisiin osallistuessaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja turvallisuusohjeita, jotka yliopistot ovat yhdessä laatineet kaikille hakijoille. Tutustu turvallisuusohjeisiin.

Tarkasta hakukohteesi valintaperusteista, tuleeko sinun osallistua valintakokeeseen. Alta löydät ohjeet kokeisiin osallistumisesta.

  1. Tutustu hakijoiden turvallisuusohjeisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin valintakokeista
  2. Valintakokeisiin ei lähetetä varsinaista kutsua, eli kaikki hakijat voivat osallistua valintakokeisiin, ellei hakukohteen valintaperusteissa toisin mainita. Tarkasta hakukohteesi valintaperusteista, miten ja millä aikataululla mahdollinen koekutsu lähetetään.
  3. Tampereen yliopisto lähettää hakijoille turvallisuus- ja saapumisohjeet valintakokeeseen sähköpostilla ennen valintakoetta. Ohjeet lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut Opintopolussa hakemuksellasi. Jos et ole saanut sähköpostia kaksi arkipäivää ennen valintakoetta, tarkista sähköpostisi roskapostikansio. Tarkista myös, että sähköpostikansiosi ei ole täynnä. Ole yhteydessä hakijapalveluihin (hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi), jos et löydä sähköpostiviestiä.
  4. Saavu ajoissa koepaikalle! Jos saavut myöhässä, et voi osallistua valintakokeeseen. Oman saapumisaikasi ja kokoontumisalueen löydät sinulle lähetetyistä turvallisuus- ja saapumisohjeista. Hakijoiden yhdenmukaisen kohtelun ja valintakokeiden terveysturvallisuuden varmistamiseksi on erittäin tärkeää, että luet tarkkaan saamasi valintakoeohjeet ja saavut oikealle saapumisalueelle ajoissa. Valintakokeet ovat tarkkaan suunniteltu kokonaisuus, joten emme voi varmistaa pääsyäsi valintakokeeseen, jos et noudata ohjeita.
  5. Ota mukaasi valokuvalla varustettu henkilötodistus (henkilökortti, passi tai ajokortti). Ilman henkilöllisyystodistusta sinun ei ole mahdollista osallistua valintakokeeseen. Ota mukaan myös tavalliset kirjoitusvälineet ja kuulakärkikynä vastauslomakkeen allekirjoitusta varten. Omien muistiinpanojen ja muiden papereiden tuonti saliin on kielletty. Osassa kokeista täytyy täyttää optinen lomake, jolloin lyijykynän tulee olla riittävän pehmeä (HB tai 2).
  6. Osassa valintakokeita on erillisiä ohjeita mukaan otettavien tavaroiden suhteen. Mahdolliset lisäohjeet valintakoetta varten löydät ko. hakukohteen valintaperusteista. Perehdy näihin huolellisesti.
  7. Perehdy yhteystietoihin ja kulkuohjeisiin kampuksille: KeskustakampusHervannan kampus ja Kaupin kampus. Kartat saapumisalueineen löydät tästä linkistä

Mikäli saavut valintakokeeseen omalla autolla, varaa riittävästi aikaa pysäköintipaikan löytämiseen. Huomaa, että Tampereella on käynnissä mm. raitiotien rakentaminen ja muita isoja työmaita, jotka aiheuttavat muutoksia ja voivat hidastaa matkantekoa. Katso myös VR:n ja Matkahuollon sivut sekä Tampereen kaupunkiliikenteen reittihaku.

Tampereen yliopiston kevään 2021 valintakoeaikatauluTietoa ja ohjeita valintakokeisiin osallistumisestaSalijaot yliopiston valintakokeissa