Hyppää pääsisältöön

Muutokset 2020 opiskelijavalinnoissa

Yliopistojen kevään valintakokeet muuttuvat – perinteiset kokeet korvataan vaihtoehtoisilla valintatavoilla

Suomalaisyliopistot ovat linjanneet, että perinteisiä valintakokeita ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista järjestää turvallisesti. Syynä tähän ovat pandemiatilanteen vakavuus, riskiryhmien luotettavan tunnistamisen vaikeus sekä liikkumiseen ja itse koetilanteeseen liittyvät riskit. Hakijoiden ja yliopistojen henkilökunnan terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi yliopistojen opetusvararehtorit ovat päättäneet, että valinnat järjestetään kevään ja kesän 2020 aikana vaihtoehtoisilla, fyysistä kontaktia välttävillä tavoilla.

Muuttuneet valintatavat Tampereen yliopiston osalta on 30.4.2020 klo 9 julkaistu sivuillamme kevään toisen yhteishaun hakukohteiden ns. koulutuskorttien valintaperusteissa (Näin haet -välilehdellä). Koulutuskorttien linkit löydät hakukohteidemme yhteenvetosivulta. Huomaathan, että Opintopolku.fi:ssä näkyvät vanhat, aiemmin julkaistut valintaperusteet (valintaperusteet ennen 30.4.).

Tarkemmat tiedot koejärjestelyistä päivitetään hakukohteiden valintaperusteisiin verkkosivuillemme noin viikkoa ennen koetta.  Hakukohteesta riippuen sinulle voidaan myös mahdollisesti lähettää asiasta sähköpostia, joten seuraathan hakukohteen valintaperusteiden lisäksi myös Opintopolun hakulomakkeella antamaasi sähköpostiosoitetta. Huomioi myös roskapostikansio. Yhteisvalintojen osalta seuraathan yhteisvalintojen omia verkkosivuja.

Valintaperustemuutosten tekemisen ajaksi joidenkin valintakokeiden ennakkomateriaalien julkaisua jouduttiin lykkäämään, mutta osa on julkaistu normaalin aikataulun mukaisesti. Lue mahdollisten ennakkomateriaalien julkaisuajankohdista valintaperusteiden Valintakoevaatimukset-osiosta.

Hakijatiedusteluihin vastaa Tampereen yliopiston hakijapalvelut. Huomaathan kuitenkin, että ennen kuin hakukohde julkaisee tarkempia ohjeita valintakokeeseen liittyen, hakijapalveluilla ei ole näihin liittyviin yksityiskohtaisiin kysymyksiin vastauksia.

Sivut päivittyvät.