Hyppää pääsisältöön
tutustu-tampereen-yliopistoon-640x360.jpg

Liitteet yhteishaussa

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa liitteiden toimittamisesta yhteishaussa. Katso Tampereen yliopiston ja TAMKin ohjeet alta. Huomaathan, että yliopistolla ja TAMKilla on omat liiteohjeistuksensa.

Näin valmistelet ja lataat liitteet hakulomakkeelle (Tampereen yliopiston ja TAMKin koulutuksissa)

Lataa sinulta vaaditut liitteet sähköiselle hakulomakkeelle Opintopolku.fi:ssä seuraavasti

  • Skannaa vaadittavan dokumentin kaikki sivut, joissa on tekstiä tai ota niistä hyvänlaatuiset kuvat. Varmista, että kuvista saa kunnolla selvää.
  • Yhden liitteen maksimikoko on 1GB. Lataa tiedostosi PDF-, JPG- tai PNG-muodossa. Huomaathan, että Opintopolku saattaa muuntaa lataamasi tiedostot qt.-muotoon. QT-muotoiset liitteet aukeavat kuitenkin tarkastusvaiheessa normaalisti, joten tiedostoja ei tarvitse tämän vuoksi ladata uudelleen.
  • Kokoa samaan kokonaisuuteen liittyvät sivut yhteen tiedostoon. Esimerkiksi tutkintotodistus tulisi olla yksi tiedosto, joka voi sisältää useita sivuja.
  • Nimeä tiedostot muodossa sukunimi_etunimi_dokumentti, esim. sukunimesi_etunimesi_tutkintotodistus.
  • Lataa tiedostot hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Seuraa sähköpostiasi ja varaudu täydentämään liitteitäsi pyydettäessä (huomaa myös roskapostikansio!)
  • Jos pyydämme sinulta täydennyksiä liitteisiisi ja hakulomakkeelle ladattavien liitteiden määräaika on umpeutunut, saat ohjeet liitteiden sähköpostitoimituksesta.

Myöhässä saapuvia liitteitä ei huomioida.

Katso lisäksi korkeakouluittain alle kootut muut ohjeet hakukohteesi mukaan (Tampereen yliopisto tai TAMK).

Tampereen yliopistoa koskevat ohjeet

Lue alta tarkemmat ohjeet Tampereen yliopiston suomenkielisiin kandi- sekä kandi- ja maisterikoulutuksiin yhteishaun hakuun liittyvistä liitteistä, liitteiden toimittamisen määräajoista ja ehdollisesta hyväksynnästä. 

 

Huom! Tälle sivulle päivitetään kevään 2023 hakua koskevat tiedot Tampereen yliopiston osalta lokakuun loppuun mennessä.

Miksi liitteitä tulee toimittaa hakiessasi Tampereen yliopistoon?

Vaaditut liitteet Tampereen yliopisto

Tampereen ammattikorkeakoulua koskevat ohjeet

Lue alta tarkemmat ohjeet TAMKin amk- ja YAMK-ohjelmien hakuun liittyvistä liitteistä, liitteiden toimittamisen määräajoista ja ehdollisesta valinnasta. 

Kevään 2022 yhteishaku - TAMK

Hakukelpoisuuden osoittaminen hakiessasi TAMKiin

yhteishaku2021.jpg

Lisäohjeita hakemiseen

Lisäohjeita yhteishaussa hakemiseen, hakukelpoisuuteen, liitteisiin maisteri- ja YAMK-ohjelmiin haettaessa sekä kielitaitovaatimuksista löydät alla olevien linkkien kautta.