Haku kilpailumenestyksen perusteella

Huom! Nämä ohjeet koskevat vuoden 2021 hakua. Päivitämme tiedot vuoden 2022 osalta lokakuun loppuun mennessä.  

Joihinkin Tampereen yliopiston koulutuksiin on mahdollista hakea yhteishaussa lukion tiedekilpailussa menestymisen perusteella. Opiskeluoikeus myönnetään tällöin kandidaatin ja maisterin tai kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoihin suoraan ilman valintakoetta, mikäli kilpailusijoitus on riittävän korkea. Lisäksi joissakin tapauksissa myös kilpailutyön on oltava aiheeltaan soveltuva. Tarkemmat tiedot löydät hakukohteiden valintaperusteista. 

Hakijat voidaan hyväksyä vain, jos he ovat suorittaneet tai suorittavat hakukeväänä ylioppilastutkinnon.

Näin haet opiskelijaksi kilpailumenestyksen perusteella

  1. Varmista hakukohteen valintaperusteista, voitko tulla valituksi yhteishaussa suoraan ilman valintakoetta kilpailumenestyksesi perusteella.
  2. Tee korkeakoulujen yhteishaun hakemus kevään toisen yhteishaun hakuaikana 17.3.-31.3.2021 normaalisti osoitteessa opintopolku.fi. Lisää hakukohteeksesi sen koulutuksen yhteishaun hakukohde, johon haet kilpailumenestyksen perusteella. Hakulomakkeella sinulle esitetään kysymys kilpailumenestyksen perusteella hakemisesta. Huom! Poikkeuksena tähän ovat
    • Kauppatieteiden koulutus: hakua kilpailumenestyksen perusteella ei ole vuonna 2021 Talousguru-kilpailun peruuntumisen vuoksi.
    • DIA-valinnan diplomi-insinöörihakukohteet: haku kilpailumenestyksen perusteella tapahtuu Opintopolussa oman, erillisen hakukohteen kautta. Hakukohde kuuluu korkeakoulujen yhteishakuun ja se on merkitty tunnisteella "Valinta MAOL-kilpailumenestyksen perusteella"
  3. Lataa sähköiselle hakulomakkeelle määräpäivään mennessä valintaperusteissa mainitut todistukset kilpailumenestyksestäsi.

Kilpailumenestyshaku koskee seuraavia hakukohteita:

Bioteknologian ja biolääketieteen koulutukseen voidaan hyväksyä hakijoita, jotka ovat menestyneet

Diplomi-insinöörin tutkintoon johtaviin koulutuksiin voidaan hyväksyä hakijoita, jotka ovat menestyneet

Kauppatieteiden koulutukseen voidaan hyväksyä ylioppilaita, jotka ovat menestyneet

Huom. Talousguru-kilpailu on jouduttu perumaan koronarajoitusten vuoksi. Voit lukea aiheesta julkaistun uutisen tältä sivulta. Tämän johdosta hakua kauppatieteiden koulutukseen kilpailumenestyksen perusteella ei vuonna 2021 ole.

Matematiikan ja tilastollisen data-analyysin koulutukseen voidaan hyväksyä ylioppilaita, jotka ovat menestyneet

Tietojenkäsittelytieteiden koulutukseen voidaan hyväksyä ylioppilaita, jotka ovat menestyneet