Hyppää pääsisältöön
WiseMotion

WiseMotion

Tampereen ammattikorkeakoulu

Toteutusaika

12.9.2023-13.9.2023

Hakuaika

27.10.2022-20.8.2023

Hinta

390 € (sis. alv. 24%)

Kampus

TAMK Pääkampus

Kaupunki

Tampere

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opintojen taso

Muut opinnot

WiseMotion-workshopin aikana kehollinen kokemus ja tieteellinen tieto sulautuvat yhteen.

WiseMotion on tohtori Hanna Poikosen kehittämä menetelmä, joka parantaa fyysisiä taitoja, kognitiivisa toimintoja ja tunneilmaisua liikkeen ja neurotieteen avulla. WiseMotion-workshop koostuu liikeharjoitteista, neurotieteen esitelmästä sekä ryhmäkeskustelusta.

Koulutus tähtää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen kuntoutuksessa. Lisäämme ymmärrystä, joka on tärkeää fyysisesti ja henkisesti elinvoimaisen ja merkityksellisen arjen ylläpidossa kuntoutuvalla asiakkaalla.

Kurssi on suunnattu hyvinvoinnin ja terveydenhuollon ammattilaisille, kuten fysio- , toiminta- ja tanssiterapeuteille, psykologeille ja lääkäreille sekä muille aiheesta kiinostuneille. Kaikki liikeharjoitteet on suunniteltu tukemaan aivoterveyttä ja nopeuttamaan kuntoutumista. Niiden kautta henkilökunta saa myös välineitä parantaakseen kommunikointia asiakkaan kanssa.

Kouluttaja Hanna Poikonen

Kouluttajana toimii Hanna Poikonen, liikkeen, musiikin ja tanssin neurotieteen tohtori.

Hanna Poikonen väitteli tohtoriksi liikkeen, luovuuden ja musiikin neurotieteestä toukokuussa 2018 (Lääketieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto). Vuosina 2008-2013 hän työskenteli Zurichissä Sveitsissä aivotutkimuksen parissa (ETH Zurich) perehtyen oppimisen, kivun ja luovuuden neurotieteeseen. Diplomi-insinöörin tutkinnossa (Teknillisen fysiikan ja matematiikan koulutusohjelma, Aalto yliopisto) hän opiskeli pääaineenaan lääketieteellistä tekniikkaa ja laajana sivuaineena neurotiedettä. Hän on suorittanut taideterapian Postgraduate-ohjelman Metáforassa Barcelonassa. Parhaillaan hän on vierailevana tutkijana Örebron yliopistollisessa sairaalassa Ruotsissa ja ETH Zurichissä Sveitsissä.

Tanssimisen hän aloitti katulajeista edeten modernin tanssin kautta nykytanssiin. Erilaisia luovan liikkeen ja meditaation muotoja hän on opiskellut muun muassa New Yorkissa (Gibney Dance, Movement Research), Barcelonassa (La Caldera, Institut del Teatre), Montrealissa (Circuit-Est centre chorégraphique) ja Tokiossa. Tutkiskelut kung fun, tai chin, buton ja somaattisia menetelmien parissa ovat opettaneet hänelle kokonaisvaltaisen lähestymistavan kehoon ja mieleen.

Hanna on opettanut WiseMotion-menetelmää monenlaisten ihmisten kanssa aina 13-vuotiaista 82-vuotiaisiin Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. WiseMotion on kiertänyt konferensseissa Berliinissä (TU Berlin) ja Bostonissa (Harvard Medical School) sekä festivaaleilla ja instituutioissa, kuten Ikäinstituutti, Kuopio Tanssii ja Soi, Alive Wellness (Hong Kong) ja Institut del Teatre (Barcelona). WiseMotion on tehnyt yhteistyötä muun muassa Aivoliiton, Neuroliiton ja Tero Saarinen Companyn kanssa.

Tanssin talon podcast: Tanssia aivoissa

Tutustu Tanssin talon podcastiin, jossa Hanna Poikonen johdattaa kuulijan matkalle tanssijan aivoihin!

Tree – Jatkuvan oppimisen palveluiden logo ja naurava nainen.

Tervetuloa oppimisen jatkoille

Meillä Tree – Jatkuvan oppimisen palveluissa opiskelu on niin hauskaa, että siihen voi jäädä koukkuun!