Hyppää pääsisältöön

Vakuutusakatemia

Tampereen yliopisto

Laajuus

3 opintopistettä

Toteutusaika

21.9.2023-6.10.2023

Hakuaika

1.2.2023-1.9.2023

Hinta

2750,00 € + 24 % alv (yht. 3410,00 €)

Kampus

Keskustakampus

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Johtaminen, hallinto ja talous

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opintojen taso

Muut opinnot

Näköalapaikka tulevaisuuden vakuutusliiketoimintaan

Vakuutusala on murroksessa: asiakaskäyttäytyminen, teknologiat, sääntely ja liiketoimintamallit uudistuvat. Toimialan kilpailutilanne ja -tapa muuttuu, kun myös muut kuin perinteiset vakuutustoimijat kiinnostuvat markkinasta. Murrokseen vastaaminen vaatii vakuutusyhtiöiltä uusia tapoja ajatella, tarkastella ympärillä olevia ilmiöitä sekä hallita muuttuvia toimintatapoja eheänä kokonaisuutena. Tulevaisuuteen tähtäävä vakuutusliiketoiminnan johtamis- ja asiantuntijaohjelma Vakuutusakatemia tarjoaa rakennusaineita tulevaisuuden liiketoiminnan kehitystyöhön.

Vakuutusakatemian perustana on tulevaisuusajattelu ja vakuutustoimialan kansainvälisten megatrendien tarkastelu. Koulutuksessa etsitään käytännön liiketoimintatason vastauksia toimialan keskeisiin suuriin kysymyksiin

  • miten kehitystrendit tunnistetaan ja miten niistä saadaan tietoa
  • mikä on pysyvää ja mikä muuttuu
  • miten kehitystrendeihin tulee reagoida, jotta voidaan rakentaa kannattavaa tulevaisuuden liiketoimintaa
  • miten asiakasarvoa luodaan kuluttajakäyttäytymisen muuttuessa
  • miten murros vaikuttaa vakuutusyhtiöiden strategioihin?

Vakuutusakatemia toteutetaan vuonna 2023 toista kertaa. Ensimmäiseen kertaan osallistuneiden toiveesta koulutukseen sisällytetty yksi päivä lisää. Tämä mahdollistaa vielä entistäkin paremmin osallistujien ja kouluttajien väliset keskustelut ja syventymisen niihin aiheisiin, jotka herättävät osallistujissa kysymyksiä ja uusia ideoita.

– Vakuutusakatemia on tehokas paketti, joka ei kuitenkaan vaadi pitkään koulutusohjelmaan sitoutumista. Toivommekin osallistujia laajasti erilaisista toimijoista, kertoo vakuutustieteen professori, FT Lasse Koskinen.

– Koulutuksesta on suoraan hyötyä myös esimerkiksi ORSA-raportin eli yrityksen riski- ja vakavaraisuusarvioinnin tekoprosessissa, Koskinen jatkaa.

Lue Lasse Koskisen haastattelu Vakuutusakatemia-koulutuksesta.

Ainutlaatuista koulutusta vakuutusalalle

Suomessa ainoastaan Tampereen yliopistossa on mahdollista suorittaa tutkinto, jonka pääaineena on vakuutustiede. Vakuutuksen ja riskienhallinnan maisteriohjelma tuottaa akateemisesti koulutettuja yksityisen vakuutustoiminnan, sosiaalivakuutusjärjestelmän sekä riskienhallinnan asiantuntijoita.

Tähän maassamme ainutlaatuiseen opetustarjontaan perustuu myös Vakuutusakatemian koulutus. Vahva teoriapohja ja tuore tutkimustieto nivotaan osallistujien käytännön työhön. Siten varmistetaan uuden tiedon muuttaminen työssä sovellettaviksi taidoiksi ja toiminnan kehittämiseksi.

Tutustu vakuutusalan täydennyskoulutuksiin

Vakuutusakatemiassa pureudutaan monipuolisesti vakuutusalan ajankohtaisiin näkökulmiin huippuasiantuntijoiden johdolla. Suosittelen henkilöille, joiden työnkuvaan kuuluu laaja-alaisesti vakuutusyhtiön toiminnan ymmärtäminen.

Jarkko Heikkilä
Riskienhallintatoiminnon päällikkö
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo

Kuvituskuva.

Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast

Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?