Hyppää pääsisältöön
turos

TurOs - Turvallisuudesta osallisuutta ja hyvinvointia

Tampereen ammattikorkeakoulu
Oppilaitoksilla on keskeinen rooli kunniakäsityksiin liittyvän väkivallan ja seksuaalisen häirinnän ja rikosten tunnistamisessa ja puuttumisessa. Opetussuunnitelmien perusteissa ihmisoikeudet ovat saaneet yhä merkittävämpää sijaa.

TurOs -koulutushanke vahvistaa oppilaitoksen henkilöstön valmiuksia käsitellä kunniaan liittyvän väkivallan ja seksuaalisen häirinnän teemoja yhdessä lasten ja nuorten kanssa sekä kykyä tunnistaa näihin liittyviä riskejä ja puuttua tilanteisiin, joissa epäillään alaikäiseen kohdistuvaa häirintää tai rikosta. Tekotapojen monimuotoisuuden tunnistaminen vahvistaa henkilökunnan osaamista ennaltaestävässä työssä, sensitiivisissä interventioissa ja viranomais- ja tukiverkoston kanssa toimimisessa.

turos

Tutustu TurOs -hankkeen sivuun

TurOs -hankkeessa vahvistetaan oppilaitoksen henkilöstön valmiuksia käsitellä kunniaan liittyvän väkivallan ja seksuaalisen häirinnän teemoja yhdessä lasten ja nuorten kanssa sekä kykyä tunnistaa näihin liittyviä riskejä ja puuttua tilanteisiin, joissa epäillään alaikäiseen kohdistuvaa häirintää tai rikosta.