Hyppää pääsisältöön

Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelma, Pori

Tampereen yliopisto

Tule opiskelemaan uuteen tietopohjaisten web-järjestelmien ohjelmaan

Tule mukaan luomaan uutta digitaalista maailmaa. Tietokoneet ja ohjelmistot ovat olennainen osa arkeamme. Samalla ne uudistavat toimintamalleja lähes kaikilla toimialoilla. Ihmisten ja tietokoneiden vuorovaikutus saa uusia muotoja, kun tietokoneet liitetään monenlaisiin järjestelmiin mobiililaitteista pilvipalveluihin. Opiskelemalla meillä pääset luomaan uutta digitaalista maailmaa!

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Pori

Kampus

Porin yliopistokeskus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus
Monimuotototeutus

Vankka ja monipuolinen perusta tulevaisuuden urallesi  

Tampereen yliopisto on yksi Suomen suurimmista IT-alan DI- ja FM-tason tutkintoon johtavan opetuksen tarjoajista. Tietopohjaisten web-järjestelmien opiskelijana saat vankat perustiedot tieto- ja ohjelmistotekniikasta. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan laajoja tietojärjestelmiä sekä hallitsemaan ja kehittämään ohjelmistojen tuotantoprosesseja. Opinnoissa korostuvat verkko- ja pilvipalvelut alustana esimerkiksi big data -pohjaisille sovelluksille. Lisäksi voit valita opintoja oman kiinnostuksesi mukaan mm. seuraavista aiheista: liiketoiminta, tietoturva, käyttäjäkokemus, big data ja IoT.  

Tietopohjaisten web-järjestelmien opintokokonaisuus on rakennettu vastauksena yritysten tarpeisiin palkata alan asiantuntijoita. Opetusohjelman ja opintojaksojen suunnittelussa työelämärelevanssi yhdistettynä viimeiseen tutkimustietoon on keskeinen suunnittelukriteeri. Koulutusohjelman pohjan muodostaa kokonaisuus, joka käsittää ohjelmistosuunnittelun, - tuotannon ja –projektinhallinnan perusteet. Niiden lisäksi opiskelijat voivat valita omia tarpeitaan vastaavia opintojaksoja laajasta valikoimasta.  Valikoimassa on opetusta mm. 

  • Web- ja pilviteknologioista 

  • Tiedon hallinnasta 

  • Datatieteestä ja koneoppimisesta 

  • IoT- ja sulautetuista järjestelmistä. 

Koulutus tarjotaan samansisältöisenä Porin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Voit hakea suorittamaan joko diplomi-insinöörin tutkintoa Tietotekniikan DI-ohjelmaan tai filosofian maisterin tutkintoa Tietojenkäsittelyopin maisteriohjelmaan taustastasi ja kiinnostuksestasi riippuen. Kummankin tutkinto-ohjelman hakijoilta edellytetään aikaisempia ohjelmistotekniikan opintoja. Tutustu huolella kummankin tutkinnon valintaperusteisiin. 

Arvokasta näkemystä työelämäyhteistyöstä 

Tutkinto-ohjelman opetus on yhdistelmä lähiopetusta, aktiivista opetukseen osallistumista edellyttävää etäopetusta ja itsenäistä opiskelua sisältäen mm. luentoja, harjoitustöitä, etätehtäviä ja ohjattua opiskelua sähköisten oppimisympäristöjen avulla. Oppimisen tukena opetukseen sisältyy paikalliset, alan asiantuntijoiden vetämät, harjoitusryhmät Porin ja Seinäjoen yliopistokeskusten kampuksilla. Ohjelman opinnot edesauttavat verkostoitumista Porin ja Seinäjoen alueiden työelämän edustajien kanssa, mutta myös eri kampusten opiskelijoiden kesken. 

Tutkinnon opiskelu kestää täyspäiväisesti kaksi vuotta. 

Porin ja Seinäjoen yliopistokeskukset ja alueiden IT-yritysten keskittymät tarjoavat sinulle innostavan opiskeluympäristön ja paljon mahdollisuuksia soveltaa taitojasi sekä tarttua kiinnostaviin tosielämän haasteisiin. Tampereen yliopiston Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan Tietotekniikan yksikön tutkimustoiminta ja tiivis yhteistyö yritysten kanssa takaavat sen, että tutkinto-ohjelman sisältö on sekä akateemisesti korkeatasoinen että urasuunnitelmiesi kannalta relevantti.  

Valmistuttuasi voit luoda uran monipuolisena ohjelmistoalan ammattilaisena tai jatkaa tohtoriopintoihin. 

Kannettava tietokone